Avto
60 ogledov

V Revozu dopust le navidezen, vsi čakajo na clia

Renault clio GT line Renault
V Revozu so ustavili redno delo, a se hkrati intenzivno pripravljajo, da bo z novomeških trakov po nekaj letih znova pričel prihajati model clio. Z današnjim dnem tovarna tudi v rokah novega direktorja, tudi tokrat direktor ni Slovenec.

Redni kolektivni dopust v edini slovenski tovarni avtomobilov Revoz v Novem mestu bo letos še posebej v znamenju priprav na zagon proizvodnje clia zadnje generacije, ki bo v kratkem doživel medgeneracijsko posodobitev. Ob tej priložnosti so se v Parizu odločili, da bodo zaradi dobre prodaje in zasedenosti kapacitet v ostalih tovarnah proizvodnjo tega priljubljenega modela poverili prav Revozu, kjer so trenutno izdelovali zgolj modela renault twingo in smart forfour. 

Clio je bil dolga leta paradni konj Revoza, vendar zgolj v času prve in druge generacije. Slednjo so v Novem mestu za afriške trge sestavljali vse do lani, vmes pa je Renault prevzel nalogo sestavljanja druge in tretje generacije twinga, ki pa je komercialno zaostala za pričakovanji. 

Pri remontu in pripravah na zagon proizvodnje clia 4 bo sodelovalo okoli 200 delavcev in še 400 zunanjih izvajalcev. Clio pomeni močan veter v jadra, saj bodo po njegovi zaslugi na uro izdelovali po 44 vozil (sedaj 40), v prvi fazi pa zaposlili tudi več kot sto novih delavcev. Do konca leta naj bi delo dobilo še 400 ljudi, saj nameravajo zagnati polovično nočno izmeno. Začetek redne proizvodnje novega clia je predviden za februar prihodnje leto, so sporočili iz Revoza.

Prvo ime Revoza je odslej Joly

Sicer pa ima eno največjih slovenskih izvoznih podjetij z današnjim dnem tudi novega generalnega direktorja. Revoz s 1. avgustom prevzel Raynald Joly, dozdajšnji industrijski direktor oziroma namestnik predsednika Renaultovega projekta Kitajska. Dosedanji direktor Patrice Haettel je bil imenovan za industrijskega direktorja Renaultovega pola sever-vzhod in bo nadrejeni Jolyju.

Zadnji Slovenec, ki je vodil Revoz, je bil Aleš Bratož, ki ga je nasledil Haetell. Bratož je po vodenju turške tovarne Oyak-Renault od maja naprej zaposlen pri ruskem proizvajalcu Avtovaz, kjer je svetovalec predsednika uprave Nicolasa Maura. Zveza Renault-Nissan ima v Avtovazu, nekoč znanem po znamki Lada, sicer pa največjem vzhodnoevropskem proizvajalcu avtomobilov, odločilni lastniški delež. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.