Avto
34 ogledov

V Revozu proizvodnja upadla za petino

Revoz Gregor Prebil
Revozova čista prodaja je po nerevidiranih podatkih lani, ko je njegovo prodajo zaznamovalo manjše povpraševanje na evropskem trgu, znašala skoraj 911 milijonov evrov. Omenjena prodaja je za 19 odstotkov manjša kot leto pred tem, Revozov čisti poslovni izid pa je lani dosegel skoraj 12,8 milijona evrov, so sporočili iz novomeške družbe.

Kot so sporočili iz Revoza, je njihov predlanski čisti poslovni izid znašal nekaj manj kot 14 milijonov evrov, kljub neugodnim razmeram na trgu pa so lani 111 milijonov evrov namenili za naložbe projekta Edison, ki podjetju obeta nov proizvodni zagon.

V Revozu so lani izdelali nekaj manj kot 131 tisoč vozil oz. za petino manj kot predlani, ko je z njihovih proizvodnih trakov zapeljalo nekaj več kot 174 tisoč vozil. Padec navedene 20-odstotne proizvodnje pripisujejo za 18 odstotkov slabši prodaji na evropskem trgu, predvsem francoskem, ki je za Revoz najpomembnejši, kjer so prodali za petino manj kot predlani.

Navedenim neugodnim razmeram so se lani prilagodili z zmanjšanjem proizvodnje. Maja so v tovarni ukinili polovično nočno izmeno, ki je sicer obratovala štiri mesece dlje, kot so načrtovali, uvedli pa so tudi dodatne ukrepe za optimalno poslovanje. Leto so zaključili z nekaj več kot dva tisoč zaposlenimi, medtem ko so jih predlani zaposlovali nekaj več kot 2.300.

Glede novega projekta Edison, v okviru katerega bodo v Revozu od prihodnjega leta naprej izdelovali nove modele znamk Renault in Smart, so zapisali, da so v podjetju zanj lani nemoteno potekala obsežna naložbena dela. Tako so za projekt, ki je ocenjen na približno 400 milijonov evrov, lani od prej navedenih 111 milijonov evrov 40 milijonov namenili za gradbena dela z vso potrebno infrastrukturo.

V okviru Edisona so doslej opravili večino del v montaži in lakirnici - med drugim so postavili lakirno linijo z novo tehnologijo na vodni osnovi in novo mešalnico barv. Letos bodo nadaljevali montažo nove proizvodne opreme ter potrjevanje procesa in proizvoda, pri čemer pa največji zalogaj predstavlja postavitev popolnoma novega obrata za varjenje in sestavo karoserij, so še sporočili iz Revoza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.