Slovenija
56 ogledov

V Revozu vendarle višja nagrada, glede plač še odprto

Peoirzvodnja v Revozu Andrej Leban
V novomeški tovarni avtomobilov vre, smo poročali že včeraj. Med delavci je namreč v torek zaokrožila vest, da bi jim uprava nakazala le 125 evrov bruto letne nagrade oziroma božičnice. Sindikatu je uspelo znesek zvišati, nič pa še ni jasnega glede dogovora za plače za naslednje štiri leta.

Novomeški Revoz so danes obiskali francoski predstavniki nadzornega sveta; prišli so med precej nejevoljne delavce, ki so se še včeraj bali, da jim bo uprava ob koncu leta "nakazala miloščino", kot so med drugim poudarili za Žurnal24.si.

PREBERITE TUDI:

Pogajanja med sindikatom in upravo so se nadaljevala tudi danes in sindikatu je vendarle uspelo spogajati višjo nagrado. "Dosegli smo dogovor, da bodo Revozovi delavci dobili 500 evrov bruto letne nagrade," je za naš portal danes popoldne potrdil glavni Revozov sindikalist Slavko Pungeršič. Koliko ta bruto znesek pomeni v neto izplačilu, je odvisno od delavca do delavca oziroma od njegove obdavčitve.

Glede plač še nejasno

Na pogajanjih so, je dodal Pungeršič, nadaljevali usklajevanja tudi glede plač v prihodnjem 4-letnem obdobju. Na naše vprašanje, zakaj 4-letnem, saj so se doslej usklajevali za 2-letno obdobje, je Pungeršič odgovoril, da se v celotni Renaultovi skupini po novem dogovarjajo za 4-letna obodbja.

Že včeraj smo poročali, da si uprava novomeške tovarne prizadeva zamrzniti plače za to obdobje, kar pomeni realno nižanje plač. "Danes glede tega še nismo dosegli dogovora, zapisali smo le, da pogajanja sklenemo do konca januarja prihodnje leta," nam je povedal Pungeršič.

Pogajanja bodo nadaljevali takoj po novem letu, potekala bodo dvakrat tedensko.

Revoz | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

barbara.barbic@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 11:01 16.december 2016.

    ampak da se pa niti za boljšo plače ne bi borili bi samo še manj dobili in ne blebetaj neumnosti

  • Žurnalček 01:36 16.december 2016.

    Romuni se bodo slej kot prej veselili teh 125€ , pol bo pa mir v NM , pa jok tudi oz. država dej subvencije da Renauld ostane !!