Šport
47 ogledov

V Riu se bojijo olimpijske polomije

rio de janeiro oi 2016 EPA
Prireditelji OI v Rio de Janeiru brazilsko vlado pozivajo k finančni injekciji, saj jim v nasprotnem primeru grozi katastrofa.

Guverner brazilske zvezne države Ria de Janeira Francisco Dornelles je v intervjuju za časopis O Globo dejal, da Rio, ki bo avgusta gostil olimpijske igre, nujno potrebuje denar od brazilske vlade, če se mesto želi izogniti olimpijski polomiji.

"Lahko priredimo izjemne OI, toda določenih ukrepov vlada ni izvedla. Igre lahko postanejo velika polomija," meni Dornelles in izpostavlja, da bodo brez denarne pomoči že ta teden policijski avtomobili nehali voziti, saj ne morejo več plačevati goriva. Za sistem podzemne železnice potrebujejo še 770 milijonov evrov. Opozoril je, da bodo brez denarja zmanjšali varnostne in transportne dejavnosti.

Gradbena dela v zaključni fazi

Približno šest tednov pred začetkom iger so končani vsi pomembnejši objekti, kot eden zadnjih se je končni podobi mesta v nedeljo pridružil še velodrom.

Mesto je v uporabo po številnih zamudah pri gradnji v nedeljo predalo še velodrom, kolesarski stadion za dirkanje na stezi. Kot je v nedeljo na Instagramu zapisal župan Ria Eduardo Paes, so zdaj vsa olimpijska prizorišča končana. Do konca junija bo velodrom opravil tudi manjši prvi preizkus.

Večji preizkus, ki bi ga opravila elita v kolesarstvu na stezi, je odpadel zaradi številnih zamud pri gradnji. Te so posledica številnih finančnih težav, zaradi katerih se je izgradnja precej podaljšala. 

Komentarjev 1
  • supreme 12:02 28.junij 2016.

    kker sem zasledil so denar izsilili že kkšne 14 dni nazaj .......... kolk od tega denarja ga bojo pa pokradli pa sploh brezveze razmišljat ......