Šport
31 ogledov

V Rosariu prepovedali ime Messi

lionel messi argentina romunija Reuters
V Rosariu, domu slovitega Lionela Messija, so staršem prepovedali, da bi svoje otroke poimenovali z imenom Messi. Lokalni uradnik pojasnjuje, da je to protizakonito.

Direktor Civilnega registra upravne enote province Santa Fe, Gonzalo Carrillo, je preprečil morebitne namene staršev, da bi svojim otrokom dali ime Messi. "Messi je priimek," vztraja Carrillo in dodaja, da bi bilo takšno dejanje staršev protizakonito.

Direktor vztraja, da bi takšna poimenovanja lahko prinesla zmedo. Kljub temu pa priznava, da bi se zadeve v zakonodajnem smislu lahko že kmalu spremenile. K temu je pripomogel primer v provinci Río Negro na jugu Argentine, kjer je vztrajni oče na sodišču dosegel zmago, odločitev sodišča pa bi sedaj lahko služila kot precedenčen primer za prihodnje postopke po celotni državi.

Rodil se je Messi Daniel Varela

Héctor Varela, velik oboževalec Lionela Messija, je vztrajal dovolj dolgo, da mu je okrajno sodišče dovolilo, da je svojemu sinu lahko dal ime Messi. To se je zgodilo šele, ko je bil malček star že dva tedna. Varela je oblasti zaprosil za posebno dovoljenje, ob tem pa se ni zavedal, da se je tega spomnil prvi in da bodo zaradi tega nastali nesporazumi.

"Sem Messijev oče," je ponosno razglasil Varela po zanj ugodni odločitvi sodišča. "Veliko ljudi svoje sinove poimenuje Lionel zaradi Messija, vendar je na moj način stvar bolj očitna," je svojo odločitev pojasnil nogometni navdušenec. Njegovemu sinu je sedaj uradno ime Messi Daniel Varela

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.