Šport
72 ogledov

V Slonokoščeni obali zamudili prvo zlato

Cheick Salah Cisse Profimedias
Ko je taekwondoist Cheick Salah Cisse osvajal prvo olimpijsko zlato za Slonokoščeno obalo, so gledalci v Slonokoščeni obali z nejevero strmeli v televizijske ekrane.
Za časa dvoboja Cheicka Salaha Cisseja, ki je osvojil prvo olimpijsko zlato v zgodovini Slonokoščene obale, je bil na ekranih v tej državi večkrat izpisan napis, da imetnik televizijskih pravic prenaša atletiko in ne taekwondoja. 
 
Prebivalci afriške države so tako zamudili zgodovinski trenutek, ko se je na OI prvič zaslišala himna Slonokoščene obale. Cisse je sicer v finalu kategorije do 80 kilogramov z udarcem v zadnji sekundi premagal Britanca Lutala Muhammada z rezultatom 8:6. To pa ni bil edini uspeh, ki so ga zamudili gledalci. Do brona je v kategoriji do 67 kilogramov prišla Ruth Marie Christelle Gbagbi.
 
Doslej je Slonokoščena obala imela le eno olimpijsko odličje. Leta 1984 je srebro v Los Angelesu v teku na 400 metrov osvojil atlet Gabriel Tiacoh.
 
Lutalo Muhammad | Avtor: Profimedias Profimedias
 

Razočarani Britanec

Po porazu v zadnji sekundi so Muhammada premagala čustva, bil je neutolažljiv. "To je pekel. Bil sem pol sekunde od uresničitve sanj in olimpijskega zlata. Ne želim jokati na televiziji, a sem uničen. Žal mi je za ljudi, ki so ostali budni, da bi si ogledali moj dvoboj,in so navijali zame. Pustil sem jih na cedilu v zadnji sekundi. Žal mi je," je Britanec razlagal skozi solze.
 
Eden najbolj čustvenih intervjujev na tokratnih OI:
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.