Šport > Nogomet
11 ogledov

"Kaos" na Poljudu: derbi odpovedan

Hajduk Split Dinamo Zagreb Poljud hrvaška liga 1. HNL dež igrišče Hrvoje Jelavić/Pixsell
Z večnim derbijem dan po odpovedi tekme med Olimpijo in Mariborom v Ljubljani niso imeli sreče niti Hrvati, ki so zaman čakali na pričetek nedeljskega obračuna med večnima rivaloma Hajdukom in Dinamom. Tekmo so odpovedali zaradi močnega dežja, ki je povsem namočil zelenico.

Za razliko od tekme med Olimpijo Ljubljano in Mariborom odgovorni pri Hrvaški nogometni zvezi (HNS) niso na vsak način želeli začeti tekme, saj so jo po pol ure čakanja odpovedali še pred prvim sodnikovim žvižgom.

Glavni sodnik Ivan Bebek je po pregledu zelenice in preizkusu odbojnosti (žoga je na nekaterih delih igrišča na Poljudu dobesedno plavala) skupaj s kapetanoma Hajduka in Dinama odločil, da tekmo odpove.

Po pravilih tekmovanja bi morala biti tekma na sporedu 24 ur kasneje, a s HNS zaradi vremenskih razmer niso mogli potrditi, da bo temu zares tako. Portal Index.hr piše o "organizacijskem kaosu", ki je vladal v Splitu, kjer je 25.000 navijačev brez kakršnega koli obvestila zaman čakalo na začetek tekme.

Mamić: "Nemogoče, da bi bila tekma v ponedeljek"

Ob žvižgih in "bakljadi" so Torcido prišli pozdravit tudi igralci splitskega kluba. "To ne odgovarja nikomur," je po odločitvi glavnega sodnika dejal direktor Dinama Zoran Mamić. "Nemogoče je organizirati tekmo v ponedeljek, ker se mi vračamo v Zagreb, saj nimamo opreme za trening. Če bo tekma v sredo, potem v Split pridemo v torek."

To je prvič po letu 2005, da je veliki hrvaški derbi odpadel zaradi naravnih vzrokov. Takrat je tekma prav tako odpadla zaradi dežja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.