Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

V Slovenijo prihaja Joshua Oppenheimer

Joshua Oppenheimer Profimedias
V sredo, 13. maja ob 20.30, bo v Kinodvoru premiera dokumentarnega filma Pogled tišine (The Look of Silence). Udeležil se je bo tudi režiser Joshua Oppenheimer! Projekciji bo sledil pogovor, ki ga bo vodil Ervin Hladnik Milharčič.

Joshua Oppenheimer je v kontroverznem Teatru ubijanja, s katerim si je prislužil nominacijo za oskarja, povabil skupino nekdanjih članov indonezijskih vodov smrti, ki so v šestdesetih letih pobili več kot milijon domnevnih komunistov, da po vzoru svojih najljubših hollywoodskih filmov pred kamero ponovno uprizorijo svoje zločine. Njegov drugi dokumentarec Pogled tišine prinaša drugo plat zgodbe: Adi, štiriinštiridesetletni indonezijski okulist ob ogledu Oppenheimerjevih posnetkov izve, kako je bil umorjen njegov brat in se odloči, da se bo soočil z možmi, odgovornimi za njegovo smrt.
 
Film Pogled tišine je prejel nagrado žirije na Beneškem filmskem festival, Errol Morris, mojster ameriške filmske dokumentaristike, pa je o njem zapisal: "Eden največjih in najmočnejših dokumentarcev, kar jih je bilo kdaj narejenih. Prodoren komentar o človeškem stanju."

Predprodaja vstopnic že poteka pri blagajni Kinodvora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.