Slovenija
61 ogledov

V slovenske znamenitosti bo zdaj kukal ves svet

google street view Žurnal24 main
Ameriški spletni velikan Google bo v prihodnjem tednu napovedal vklop storitve Street View za Slovenijo, s čimer bodo v Googlovih spletnih zemljevidih na voljo tudi fotografije slovenskih ulic.

Da bo šlo za predstavitev Googlove storitev Ulični pogled (Street View), namiguje vabilu priložen zemljevid Slovenije, prav tako pa dogodek ustreza Googlovi napovedi, da naj bi bile 360-stopinjske fotografije Slovenije na voljo v začetku letošnjega leta.

Hrvaška že pokrita

Google je fotografiranje Slovenije začel julija lani. S kamerami opremljeni avtomobili ameriškega spletnega velikana so snemanje začeli v Ljubljana, kasneje pa so na vrsto prišla še ostala slovenska mesta.

Googlova aplikacija Ulični pogled vključuje posnetke iz več kot 50 držav, med drugim tudi iz sosednje Italije, Hrvaške in Madžarske, uporabnikom pa omogoča raziskovanje sveta skozi 360-stopinjske posnetke mest, cest in naravnih znamenitosti. Na podlagi tega lahko ljudje tudi lažje načrtujejo pot svojega potovanja.

"Prednosti je veliko. Načrtovanje potovanja je lahko enostavno, privarčujete lahko veliko časa. Že v naprej si lahko pogledate, katere restavracije so na poti, si ogledate kakšni so hoteli in njihova okolica,“ so nam ob začetku snemanj odgovorili pri Googlu, kjer dodajajo, da lahko hotelske verige ali restavracije najdemo tudi v njihovi knjižnici, kar je lahko dobra promocija.

Komentarjev 5
  • Scott 02:30 09.februar 2014.

    Češka že pet let vsak vaški pločnik!

  • allstarr111 02:01 25.januar 2014.

    Nemčija ne, samo velemesta.

  • badumtss 19:16 24.januar 2014.

    Pomoje so rabli kar dober stabilizator slike, glede na stanje cest v sloveniji.