Slovenija
79 ogledov

V Slovenski industriji jekla bodo postali tudi perutninarji

Slovenska industrija jekla Bobo
V Slovenski industriji jekla (Sij) so potrdili strategijo postopne diverzifikacije poslovanja skupine, ki predvideva dolgoročni lastniški vstop v prehrambeno industrijo. Pri tem so nadzorniki že potrdili predlog, da bi Sij s 40 milijoni evrov dokapitaliziral Perutnino Ptuj.

Ponudbo za 40-milijonsko dokapitalizacijo Perutnine Ptuj je v torek obravnaval tudi nadzorni svet družbe Perutnina Ptuj in jo soglasno potrdil. Odločitev bo morala potrditi še skupščina delničarjev.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Če bo tudi skupščina potrdila omenjeno dokapitalizacijsko ponudbo skupine Sij, bo to prvi korak v smeri realizacije strateške poslovne diverzifikacije skupine Sijin njena pomembna dolgoročna naložba," so zapisali v sporočilu.

Srednjeročni cilj je pridobiti večinski delež v Perutnini Ptuj in družbo aktivno upravljati v skladu z usmeritvami korporativnega upravljanja skupine.

"Odpuščali ne bomo"

Kot so še sporočili, skupina Sij vse od vstopa večinskega strateškega lastnika leta 2007 dokazuje odločno privrženost strategiji trajnostnega razvoja skupine, vključno z ohranitvijo delovnih mest v Sloveniji in vsestranskim razvojem zaposlenih.

"Upoštevajoč razvojni potencial slovenske prehrambene industrije in, konkretno, Perutnine Ptuj, bo skupina Sij v primeru uspešne dokapitalizacije največje mesnopredelovalne družbe v Sloveniji tudi naprej zagotavljala njen nadaljnji razvoj in širitev poslovanja," napovedujejo v Siju.

Zaradi pogodbenih omejitev varovanja poslovnih skrivnosti do nadaljnjega ne bodo dajali podrobnejših pojasnil. Načrte, povezane s strateško diverzifikacijo poslovanja, bo uprava družbe podrobneje predstavila na posebej za to sklicani tiskovni konferenci, predvidoma po zaključku postopkov, povezanih z dokapitalizacijo, so napovedali.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 1