Slovenija > Črna kronika
287 ogledov

V slovenskih lokalih za dekle na poziv do 150 evrov

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Odločitev ljubljanskega okrožnega sodišča. Zapor zaradi zlorabe prostitucije v lokalih v Komnu, Trebnjem in na Turjaku. Stranke so za dekle na poziv plačevala od 100 do 150 evrov.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so včeraj Milana Zupančiča obsodili na pet let zapora zaradi zlorabe prostitucije, poročajo današnji časniki. Darko Vukomanović je dobil tri leta in pol zapora, Zlatko Galijašević poldrugo leto zapora, Jasna Vukmir pa pogojno kazen leta in pol zapora. Sodba še ni pravnomočna.

Zupančiča so obsodili zaradi zlorabe prostitucije v nočnih lokalih Antonio v Komnu, Bolero v Trebnjem in Cabaret na Turjaku. Glavni v hudodelski združbi mora po za zdaj še nepravnomočni sodbi plačati tudi dobrih 34.000 evrov denarne kazni. Denar, ki so mu ga zasegli v hišni preiskavi, slabih 24.000 evrov, so mu zdaj tudi uradno odvzeli, prav tako bo tudi ob 828.000, ki naj bi jih še dodatno zaslužil z nezakonitimi posli.

Vukomanoviću so dosodili 10.200 evrov denarne kazni. Vukmirjeva je dobila pogojno kazen leta in pol zapora, a ji ne bo treba za rešetke, če v štiriletni preizkusni dobi ne bo spet zagrešila kaj nezakonitega. Marko Plajnšek je že v začetku lanskega leta s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde in prav tako dobil pogojno kazen.

Najmanj 51 deklet na poziv

V Antoniu, Cabaretu in Boleru se je od novembra 2010 do novembra 2012, ko so osumljene prijeli, dalo brez težav dobiti dekle na poziv. Večinoma so bile Ukrajinke, pa tudi Čehinje, Moldavijke, Dominikanke. Skupno jih je bilo najmanj 51, uradno barskih plesalk, a jih je bilo le redko videti ob drogu, vedno pa so bile na voljo za spolne storitve. Zato so morali odšteti od 100 do 150 evrov, piše Dnevnik.

Tožilka Darja Šlibar je obtoženim očitala kaznivo dejanje trgovine z ljudmi, senat pa je razsodil, da je šlo za zlorabo prostitucije. Po besedah sodnice so namreč ženske v našo državo prišle prostovoljno in če bi hotele, bi lokale lahko tudi zapustile. Nekatere so tudi jih in nekatere so se nato celo vrnile. A na račun prodaje njihovih teles so obtoženi služili, v lokalih so morale "poslovati" tudi prek delovnega časa, na voljo so morale biti kadarkoli in kjerkoli.

Zupančiču so ob začetku postopka zamrznili premoženje (dobršen del je vložil v različne sklade), zdaj pa so ta ukrep odpravili. Po sodničinih besedah tožilstvo ni dovolj dobro utemeljilo obstoja nevarnosti, da namerava s tem premoženjem razpolagati. O odmrznitvi bo sodišče obvestilo davčni urad, ki ima en mesec časa, da v to premoženje po potrebi poseže, še navaja Dnevnik.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • sprehajalec 21:01 29.november 2016.

    Tista doma je dražja od 150 eurov. Pravzaprav je najdražja.

  • tomaz 12:39 29.november 2016.

    To gre nekako takole. Za to da dekleta pridejo v Slo, da se zaposlijo kot plesalke, da se plača zavarovanje in prispevke in stroške namestitve tudi nekaj stane. Danes skoraj nobena ni več prisiljena v to, pravila so določena in ...prikaži več določena in vsaka se sama odloči ali bo to sprejela ali ne. Problem nastane takrat, ko hoče kaka še na svojo roko "kaj prodati", pa stroški, ki so nastali z nastavitvijo in dovoljenjem, še niso poravnani. Prostitucija je bila, je in bo, samo v Ljubljani jih je kar nekaj 10, ki to storitev opravljajo v zasebnih stanovanjih na svojo roko, brez posrednikov, pa niso nikjer legalno prijavljene kot plesalke, maserke ali kaj podobnega. Najprej bi morali urediti zakonodajo, da bi se lahko tudi uradno registrirale in delovale, dokler pa tega ni, bo pa tako kot je.