Vizita za živali > Novice
199 ogledov

Pri smetnjaku našli živega pitona

piton Shutterstock
V Drešinji vasi pri Petrovčah so pri smetnjaku našli en meter dolgega pitona. Nevarnosti za človeka ni, bolj verjetno je, da žival v naravi, če bi tam ostala, ne bi preživela.

"V Drešinji vasi (Petrovče), smo pri smetnjakih pravkar našli tega lepotca, cca 1m dolg," je na Facebook profilu zapisal eden od uporabnikov. "Kdor ga pogeša, naj javi na ZS."

"Temperature se trenutno vrtijo okoli 20 stopinj, zato bi ta žival čez poletje lahko preživela tudi v naravi, sploh v bližini hiš," pravi Nika Leben iz Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. 

Posebno dovoljenje za posedovanje tovrstne živali ni potrebno. "Tako kot ne potrebujemo dovoljenja za kužke in muce, ga ne potrebujemo tudi za te eksotične živali," pojasnjuje Lebenova. 

Nevarnosti za ljudi ni

Pri nas se primera, da bi kdo odvrgel takšno eksotično žival ne spomni. "Tovrstni primeri so veliko bolj razširjeni v ZDA, kjer je takih živali tudi več, a še ne vemo, ali je bil piton odvržen ali pa je morda le pobegnil," pravi Lebenova in poudarja, da je kraljevi piton nenevarna žival. "V naravi se bolj slabo znajde, zime pa sploh ne bi preživel. Po značaju je to mirna žival, od stotih je morda eden malo bolj razdražljiv. Ima sicer zobe, ki pa redko povzročijo kakšno rano."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:56 14.junij 2016.

    Spučat nedomorodne živali v divjino se mi zdi skrajno neodgovorno.... To bi če je bilo namerno bilo treba kaznovat.

  • Ferluci 19:30 13.junij 2016.

    En meter šniclov. Tudi to je rešitev.