Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

V sporu eden pograbil kamen, drugi pa bajonet

bajonet Profimedias
V sporu eden pograbil kamen, drugi pa bajonet.

Včeraj nekaj po 16. uri sta se med kopanjem v reki Dravi v Stojncih sprla 20-letna domačina. Med prepirom je prvi z večjim kamnom želel udariti drugega, vendar je slednji medtem pograbil bajonet in z njim zabodel prvega v hrbet v ledvenem delu ter ga hudo telesno poškodoval. Po dejanju je bajonet odvrgel v reko, vendar so ga policisti uspeli najti," so sporočili policisti mariborske policijske uprave. 

Poškodovanega moškega so z reševalnim vozilom odpeljali v ptujsko bolnišnico, a tudi poškodovanega čaka kazenska ovadva zaradi ogrožanja z nevarnim orodjem pri preteku ali prepiru. Napadalec z bajonetom pa se bo zagovarjal zaradi povzročitve hude telesen poškodbe. 

Že dopoldan hudo opit

Sicer pa policisti okrog enajste ure dopoldan obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je 61-letni domačin iz  Selnici ob Muri zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča prevrnil in se lažje poškodoval. Alkotest je pokazal, da je bil kljub zgodnji uri že precej opit, saj je imel v organizmu 0,79 mg/l alkohola. 

Ker niso počistili, je iztirila lokomotiva

Malo pred pol tretjo pa je na nivojskem prehodu regionalne ceste čez železniško progo v Čadramski vasi iztirila dizelska lokomotiva tovornega vlaka.

Šlo je za lokomotivo, ki je vlekla 15 vagonov z gramozom, s katerim so obnavljali enega od dveh tirov proge Poljčane – Ponikva. Ko so se vračali s praznimi vagoni, nivojski prehod ceste čez železniško progo v Čadramski vasi ni bil dovolj očiščen, zato je lokomotiva iztirila. Po drugem tiru je v tistem trenutku vozil drug vlak. Nastalo je za pet tisoč evrov škode, poškodovan pa ni bil nihče. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.