Svet
27 ogledov

V Srbiji dvignili bojno pripravljenost vojske

Aleksandar Vučić podpredsednik srbske vlade EPA
Vojska in policija delata noč in dan ...

Srbija je stabilna in mirna, bojno pripravljenost vojske smo dvignili tam, kjer je potrebno, je danes po sestanku urada za koordinacijo varnostnih služb sporočil srbski premier Aleksandar Vučić.

Za srbsko televizijo RTS je dejal, da po sestanku urada niso objavili sklepov, ker gre za vojaške in druge skrivnosti, a zagotovil, da so srbski državljani lahko mirni.

Za ohranitev stabilnosti

"Dvignili smo funkcionalno interoperabilnost - oziroma bojno pripravljenost enot tam, kjer je potrebno. Pripravljeni smo odgovoriti na vsak izziv. Naš najvišji in vitalen cilj je ohranitev stabilnosti", je dejal po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug.

Vojska in policija delata noč in dan, je zagotovil. "Taktične premike so izvedli tam, kjer je bilo potrebno in državljani lahko mirno spijo," je dejal. Ni pa želel jasno odgovoriti na vprašanje, ali so premike izvedli v smeri Makedonije in če obstaja nevarnost prelivanja nestabilnosti v Srbijo.

Po četrtkovem nasilju v makedonskem parlamentu, v katerem sta bili ranjeni 102 osebi, je ponovil, da bo Srbija ostala stabilna ter dodal, da ni lagal, ko je pred meseci opozarjal na probleme v regiji, ker je to sedaj razvidno.

Pred tem je v odzivu na dogajanje v Makedoniji danes že poudaril, da to, kar se dogaja v Makedoniji, ni samo makedonska težava, pač pa težava vseh, ki živijo v regiji.

Makedonske državljane je pozval, da težave rešujejo na miren način. Hkrati se je zavzel za najboljše odnose med Srbijo in Makedonijo.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 08:29 29.april 2017.

    Tudi njemu se lahko naredi podobno, kot v Makedoniji.Škoda da se to ne naredi tudi pri nas.

  • izRODEk 07:27 29.april 2017.

    Reci - piši, govno smrdljivo se je vsral, ker je uvidel, da se ljudstvo prebuja in se je pričelo upirati. Na koncu bo, podobno kot naši kvizlingi, bežal posran od strahu k svojim naročnikom v ZDA.