Svet
12 ogledov

V Srbiji že pet žrtev virusa Zahodnega Nila?

komar Shutterstock
V Srbiji naj bi zaradi virusa Zahodnega Nila umrla še dva bolnika. Dodatni testi bodo potrdili, ali sta to že peti žrtvi tega virusa v Srbiji. na Hrvaškem še tri morebitne okužbe.

Bolnika sta umrla v Kliniki za infekcijske bolezni kliničnega centra Srbije zaradi meningitisa, bila sta tudi v komi. Vzrok je po prvih testih virus Zahodnega Nila, vendar bodo zdravniki opravili še dodatne teste, poroča srbski Blic.

Če bo potrjeno, da sta tudi zadnja dva bolnika umrla zaradi virusa Zahodnega Nila, bosta to že peti žrtvi v Srbiji.

Na Hrvaških štirje sumi okužbe

Na Hrvaškem beležijo še tri morebitne okužbe z virusom Zahodnega Nila. Nove primere okužb sumijo pri treh bolnikih, ki so stari med 48 in 76 let in so trenutno v bolnišnici v Osijeku. Uradno nobene okužbe še niso potrdili. Zdravniki domnevajo, da se je trojica okužila na območju osiješko-baranjske in vukovarsko-sremske županije.

Zdravniki domnevajo, da se je trojica okužila na območju osiješko-baranjske in vukovarsko-sremske županije.

Prvi sum okužbe z virusom Zahodnega Nila na Hrvaškem so zabeležili avgusta pri 65-letniku iz Slavonskega Broda, ki so ga sprejeli v bolnišnico zaradi vnetja možganske opne, potem ko je julija nekaj časa preživel v Srbiji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.