Slovenija
37 ogledov

V sredo spet o Masleši

Branko Masleša Anže Petkovšek
Vrhovni sodniki bodo v sredo na občni seji razpravljali o tem, kdo bo preverjal kršitve, ki jih Janez Janša očita sodnikom.

V sredo bo predvidoma jasno, ali bo predsednik vrhovnega sodišča (VS) Branko Masleša soodločal o zahtevi za varstvo zakonitosti, s katero Janez Janša zahteva, da ga takoj izpustijo iz zapora na Dobu, kjer trenutno prestaja dveletno zaporno kazen zaradi koruptivnosti.

Janša zahteva, da se Maslešo izloči iz tega postopka. Vrhovni sodniki bodo o tej zahtevi razpravljali in glasovali v sredo na občni seji, ki jo je že sklicala podpredsednica VS Nina Betetto. O Masleševi odločitvi so sicer nameravali razpravljati že 18. julija, a se je zaradi sodnih počitnic in vnaprej načrtovanih dopustov, seje takrat udeležilo premalo sodnikov, zato niso bili sklepčni. Naslednji teden bodo tako sejo ponovili.

Ko je Janšev zagovornik Franci Matoz 14. julija podal zahtevo za izločitev Masleše, je slednji nemudoma odstopil od dela oziroma prebiranja sodnega spisa v tej zadevi. Primer intenzivno obravnava vrhovna sodnica Vesna Žalik, ki je tako kot Masleša določena za obravnavo zadeve, čeprav je Janša zahteval tudi njeno izločitev. Zato tudi Žalikova spisa v tej zadevi ni smela odpreti le dobrih 10 dni. "Podpredsednica VS je zahtevo za njeno izločitev zavrnila 21. julija. Z izjemo tega vmesnega obdobja ter treh dni letnega dopusta sodnica Žalik na zadevi intenzivno dela," zagotavljajo na VS.

 

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.