Slovenija
89 ogledov

V Stožicah povprečno 21 vozil na dan

ljubljana 10.10.13, P+R, prazna parkirisca, parkirisce, garaza, garazna hisa, pr Anže Petkovšek
Parkiranje. LPT: Število vozil na P+R se povečuje. Najmanj jih je na Fužinah – dve vozili na dan.

Parkirišče P+R (parkiraj in se pelji) v garažni hiši Stožice je dvoodstotno zaseden. Na voljo je 1.220 parkirnih prostorov, povprečno pa je tam parkiranih 21 vozil na dan, je povedala Darja Pungerčar, vodja sektorja parkirišč v Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT).

Še slabše, enoodstotno, je zaseden P+R Chengdujska, ki je odprt od decembra in kjer na 178 parkirnih prostorih povprečno parkirata dve vozili na dan. Povsem drugačna zgodba je na Dolgem mostu, kjer je na voljo 217 parkirnih prostorov, na njih pa je povprečno parkiranih 291 vozil na dan, kar pomeni, da je polno zaseden.

Nižje cene, več vozil

Kljub katastrofalnim številkam P+R v Stožicah je septembra tam parkiralo 60 odstotkov več vozil glede na letošnje povprečje, na kar pa ni vplivalo dejstvo, da so Stožice gostile evropsko prvenstvo v košarki. Povečanje je mogoče delno pripisati temu, da je parkiranje do 21. avgusta stalo 2,40 evra, od takrat pa je za polovico cenejše in zdaj stane toliko kot na Dolgem mostu, in sicer 1,20 evra. Tudi na zadnjem se je septembra povečalo število parkiranih vozil za deset odstotkov. "Število parkiranih vozil se povečuje, kar pripisujemo tudi splošnim razmeram v Sloveniji, saj uporabniki vse bolj iščejo najugodnejše pogoje parkiranja ali prevoza," je pojasnila Pungerčarjeva.

Na podlagi septembrskih podatkov pričakuje, da se bodo vozniki kmalu navadili tudi na P+R Chengdujska. Naslednji P+R bi lahko bil pri trgovskem središču v Vižmarjah, vendar se mora Mestna občina Ljubljana (MOL) o tem še dogovoriti z Merkurjem. Če se ne bo, je rezervna lokacija na občinskem zemljišču v Stanežičah. Na MOL pa pripravljajo tudi dokumente, da bi uredili P+R na Barjanski cesti pri priključku na avtocesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.