Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Vojak streljal na policista

Streljanje na policista v Litiji
1/5
Saša Despot
V Litiji je prišlo do streljanja, v katerem je bil ranjen policist, ki je v smrtni nevarnosti. Policija je storilca že prijela, ranjenega so odpeljali v zdravniško oskrbo.

Policisti so prijeli storilca streljanja na policista v Litiji, gre za 26-letnega moškega iz Gabrovke. Po prvih informacijah je aktiven pripadnik Slovenske vojske, je potrdil pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije GPU Branko Japelj. Policija preverja možnost, ali je povezan z nedavnim ropom v Mostah, o storilčevem motivu pa Japelj še ne more govoriti.

Na vprašanje, ali v povezavi z dogodkom obstaja sum organiziranega kriminala, je Japelj odgovoril, da ogled kraja dogodka in zbiranje informacij še poteka. Zato za zdaj te informacije na policiji ne morejo potrditi, a možnosti tudi ne izključujejo.

Strel v glavo

Vojak je streljal, ko ga je policist ustavljal med redno kontrolo prometa. Sprva avtomobila ni želel ustaviti, nato pa vendarle je. Policist je krenil proti vozilu, ko je iz njega odjeknil strel in ga zadel v glavo. Partner ranjenega policista naj bi po besedah očividcev nato proti vozilu storilca izstrelil šest nabojev.

Ranjeni policist se v ljubljanskem kliničnem centru še bori za življenje, njegovo stanje je po naših informacijah zelo kritično.

"Za nas je vse to izredno stresno," je za Žurnal24 povedala delavka na bencinski črpalki, v bližini katere je prišlo do streljanja. "V šoku smo, še bolj zato, ker policista poznamo," je dodala. Policist naj bi bil sredi 30-tih let. Do streljanja je prišlo v bližini litijskega Lidla, na cesti, ki pelje proti Zagorju oz. Šmartnem pri Litiji. 

Poškodovan pobegnil, nato so ga prijeli

Malo čez polpeto je v Litiji policist tamkajšnje policijske postaje ustavljal voznika, ki je nanj streljal. "To informacijo lahko potrdim. Voznik ga je ustrelil v glavo," je pol ure po streljanju  za Žurnal24 povedala Vesna Drole z Generalne policijske uprave.

Voznik je po streljanju pobegnil. "Iščemo voznika rdečega VW Polo, reg. št. LJPC-66. Star naj bi bil med 20 in 25 leti, visok 170 centimetrov, vitke postave, nazaj počesanih daljših svetlih las, z bradico," je še v času iskanja storilca objavila generalna policijska postaja. Policisti so ga prijeli malo pred 19. uro, neuradno naj bi se predal sam.

Komentarjev 16
  • Klavdijo Sever 23:32 23.avgust 2014.

    Depresija popolnoma prav si napisav panika in pretiravanje, policist gre v ta poklic sam nobeden ga ne sili in se zaveda v kaj se podaja in kaj ga lahko doleti.Sam sem šofer in se zavedam da sem z eno nogo ...prikaži več v grobu z drugo v zaporu in to za 600 ewr in ne 850 . Mnogo več mojih kolegov so ubili in se ubije,pa zato ni bilo nobene take panike niti slučajno....

  • kapibara 08:20 23.avgust 2014.

    Samo on jo je žal kasiral, ti pa na srečo ne.. nevarne službe imamo pa vsi.. tudi babice..

  • Žurnalček 07:46 23.avgust 2014.

    Jaz to isto sam delam in to samo ponoći , ko ni okoli mene na 300m žive duše , pa nimam ne pištole, ne pendreka celo mi je prepovedano nositi karkoli , kar bi se lahko koristilo za obrambo. Tko ...prikaži večo da naj polcaji ne jokajo , ker je ogromna razlika biti v paru ali pa sam i še za manjšo plaćo.