Šport
68 ogledov

Tokrat je moral Brady čestitati Manningu

Peyton Manning Denver Broncos New England Patriots NFL
1/7
Reuters
Po za ljubitelje ameriškega nogometa težko pričakovani nedelji obeh finalnih obračunov konferenc smo dobili udeleženca Superbowla.


Ekipi Seattla in Denverja sta finalistki severnoameriške lige NFL. Seattle Seahawks so v polfinalu s 23:17 odpravili San Francisco 49ers, Denver Broncos pa so bili boljši od New England Patriots s 26:16. Tako imenovani Super Bowl bo 2. februarja v New Jerseyju.

Seattlu uspel preobrat

V Seattlu so bolje začeli gosti, ki so po prvem polčasu vodili 10:3. V drugem so domači dosegli 20, gosti pa le še sedem točk, tako da so Seahawksi na koncu le upravičili vlogo papirnatega favorita.

"Neverjetno lepi občutki te prevevajo, ko vidiš, da se je vse delo, vsa jutra, vse noči, vse uteži, obrestovalo," je po tekmi povedal Malcom Smith, ki je 22 sekund pred koncem v končni coni prestregel podajo podajalca gostov Colina Kaepernicka in tako zapečatil usodo San Francisca.

Manning še tretjič za naslov

Na prvi polfinalni tekmi pa je bil Denverjev napad prevelika ovira za morebiten uspeh New Englanda, ki je enega izmed ključnih udarcev doživel, ko se je poškodoval pomemben član obrambe Aqib Talib. Po tem so se bolj razživeli sprejemalci domačih Demaryius Thomas, Wes Welker in Eric Decker, svoje je dodal tudi "tight-end" Julius Thomas.

Vse skupaj je izvrstno vodil izkušeni podajalec Peyton Manning, ki je zbral 400 jardov in podal za dva zadetka. "To je moja 16. sezona v NFL, igral pa bom na tretjem Super Bowlu. Vem, kako težko je priti do tega," je povedal Manning, ki bo v začetku februarja poskušal osvojiti svoj drugi prstan zmagovalca lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.