Šport
28 ogledov

V svetovni ligi še četrta zmaga

Andrea Giani odbojka ep v bolgariji slovenija CEV
Evropski podprvaki tudi po četrti tekmi svetovne lige ostajajo neporaženi.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v četrti tekmi svetovne lige in prvi na drugem turnirju tretje kakovostne skupine v Solunu še drugič v enem tednu premagala Katar. Potem ko je bilo v Ljubljani na prvi tekmi 3:1, je bila tokrat slovenska izbrana vrsta še bolj zanesljiva, zmagala je s 3:0 (21, 18, 20).

Selektor Slovenije Andrea Giani se je po 22 letih in zmagoslavju z italijansko reprezentanco v finalu svetovnega prvenstva spet vrnil v dvorano, ki nosi ime legendarnega grškega košarkarja Nikosa Galisa, tudi tokrat pa jo je zapustil dobre volje. Njegovi izbranci, sicer izraziti favoriti, so namreč proti zelo solidnim Katarcem, prav tako debitantom v ligi, pokazali pravi pristop in zabeležili še četrto zmago v tem tekmovanju.

Gianijevi izbranci so sicer potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem, ko pa so ga, jih tekmec ni mogel več zaustaviti. Bili so potrpežljivi, z zanesljivim sprejemom in solidnim napadom so nadzorovali potek srečanja, ko pa se je v tretjem nizu razigral še blok, napad pa je bil še naprej zanesljiv, je vsem v dvorani postalo jasno, da presenečenja ne bo.

V soboto se bodo Slovenci merili s Portorikom, zmaga pa bi jih povsem približala nastopu na zaključnem turnirju, ki bo konec naslednjega tedna v Frankfurtu. Zadnja tekma proti Grčiji bi tako najbrž odločala le o prvem mestu po predtekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.