Magazin
191 ogledov

V Švici zgradili garaže za seks

Švica seks garaže
1/5
EPA
Švica je poskrbela za varnost prostitutk in zgradila devet lesenih garaž, kjer lahko prijateljice v miru poskrbijo za svoje stranke.

V Zürichu bodo 26. avgusta odprli prve garaže za seks, ki jih imenujejo tudi "drive-in sex boxes", s katerimi želijo oblasti zagotoviti varnost seksualnim delavcem, preprečiti širjenje spolno prenosljivih bolezni in nadzorovati delo zvodnikov. "Prej je veljal zakon džungle. Zvodniki so postavljali cene, a hočemo doseči položaj, ki bo boljši za same prostitutke, za njihovo zdravje in posledično tudi za ljudi, ki živijo v Zürichu," je za britanski Telegraph povedal Michael Herzig iz socialnega varstva.

Natančna navodila

Devet lesenih garaž so zgradili v nekdanji industrijski coni v zahodnem delu mesta. Stranke na cilj pripeljejo natančno označene table in oznake na cesti, pri garažah pa jih čaka okoli 40 prostitutk. Ko si bo stranka po pogajanjih izbrala svojo, jo bo lahko odpeljala v enega od lesenih boksov, kjer jih bo na varen seks ves čas opozarjal plakat, ki veleva, naj si nataknejo kondom. Strastem se bodo lahko predajali od zgodnjega večera do 5. ure.

Če se bo katera od deklet zaradi strank počutila ogroženo, lahko v vsakem trenutku sproži alarm, ki je nameščen v vsakem boksu.

Seks garaže v Švici, kjer je prostitucija zakonita, so namenjene le voznikom avtomobilov; pešci in motoristi ne smejo koristiti njihovih uslug. Projekt je Švicarje stal 1,6 milijona evrov in je bil z referendumom izglasovan lani.

Komentarjev 2
  • ac-dc 18:34 20.avgust 2013.

    Pri nas tega ne rabimo, ker nas itak jebejo z vseh strani, leve in desne.

  • tralala 16:28 20.avgust 2013.

    Izglasovali na referendumu....Si predstavljate tak referendum pri nas?:) Si predstavljate lajež raznih Štuhcev, Rodetov, Ljudmil in ostalih 'biserov'?