Zdravje > Intima
334 ogledov

Najpogostejši spolni odnosi pri ...

seks strast par Shutterstock
Ameriški pari se danes manjkrat predajajo posteljnim užitkom kot pred desetletjem ...

Američani, ki so bili poročeni oziroma so živeli skupaj, so bili med letoma 2010 in 2014 manj spolno aktivni kot v obdobju med letoma 2000 in 2004. V povprečju naj bi imeli 16 spolnih odnosov na leto manj, kot desetletje pred tem, je pokazala raziskava, objavljena v znanstveni reviji Archives of Sexual Behaviour.

Študija je pokazala tudi, da so v devetdesetih letih prejšnjega stoletja poročni pari seksali pogosteje kot neporočeni, v zadnjih letih pa se je ta trend obrnil. Raziskovalci so opazili tudi generacijsko razliko. Milenijci imajo manj spolnih partnerjev kot generacija pred njimi, mladi pa naj bi seksali redkeje kot njihovi starši v mladih letih. 

Najpogosteje pri 25 letih

Sodeč po ugotovitvah raziskave, je starost, ko imamo ljudje najpogosteje spolne odnose, 25. Po tej starosti pa količina posteljnih aktivnosti postopoma začne vpadati. Raziskovalci so ugotovili še, ljudje, ki delajo več ur, tudi večkrat seksajo.

V raziskavi so vključili podatke General Social Survey, ki je od leta 1989 anektirala že več kot 26.000 Američanov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.