Magazin > VIP
131 ogledov

V tem bo Maja tekmovala za Miss sveta

Maja Cotič
1/5
Žurnal24 main
Miss Slovenije Maja Cotič se bo na svetovnem izboru predstavila v obleki Jerneje Podbevšek Zhembrovskyy.

Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy nam je zaupala vse o obleki, ki jo je za svetovni izbor ustvarila Maji Cotič, Miss Slovenije 2013.

"Pri nastajanju obleke za miss obstajajo določena nepisana pravila. Pomembno je, da je obleka noslijva - misici mora omogočati svobodno gibanje. Ženska mora v zelo lepih čevljih z zelo visoko peto tudi znati hoditi, sicer jih je zaman obula. In enako je tudi z oblekami, omogočati morajo normalno hojo in gibanje. Na finalnem odru svetovnega izbora se mora miss osredotočiti izključno na svoj nastop in obleka je pri tem ne sme ovirati. In vedno je veliko težav s prtljago. Lani smo Nivesino obleko komajda spravili v kovček, ker je bilo toliko blaga, zato je potrebno biti tudi praktičen. Blaga, v nasprotju z lani, ko ga je bilo približno 50 m, letos ni veliko. Nekaj manj kot 3 m ga je v krilu in 2 m v korzetu, je pa zato tu več kot 230 velikih kamnov, ki so ročno šivani na korzet. Potruditi se je treba narediti obleko iz materialov, ki se ne mečkajo in kroj, ki ne zavzame veliko prostora," je povedala Jerneja, ki je navdih našla kar v Maji:

"Moj navdih je po navadi vedno človek in ne toliko najprej zgodba, ki bi jo želela z obleko povedati. Rada puščam stvari preproste, a efektivne. To se mi zdi zelo zelo pomembno. Tudi pri tej obleki sem tako ostala zvesta načelom svoje blagovne znamke, pod katero ustvarjam. Majine prve besede, ko jo je videla, pa so bile tipično primorske (smeh): 'Mama mia, kako je lepa.'"

Pridih sodobne bojevnice

Jerneja pa se je tudi letos odločila za črno, saj ta na odru najbolj izstopa. "Na svetovnem odru je vedno moč zaslediti ogromno belih, rdečih, turkiznih, vijoličnih, pa tudi svetlo modrih oblek, zato sem se zopet odločila za obleko v črni barvi. Že lani sem iz enakega razloga naredila črno obleko Nives Orešnik in na finalnem odru sta poleg nje imeli le še dve črno obleko. Tako da je resnično izstopala. Zato je tudi letošnja črna. Le da sta bila lani pomembna elementa obleke volumen in čipka, tokrat pa kamni. Spodnji del je popolnoma preprost - klasično dolgo krilo, velik poudarek pa je na zgornjem delu. Lahko bi rekla, da sem šla nazaj k svojim osnovam, v obdobje, ko sem še plesala klasični balet  in zato je zgornji del bolj kostumografsko zastavljen. Zraven sem Maji naredila tudi dve široki usnjeni zapestnici, na katerih so enaki kamni kot na korzetu in so sicer ključni del prihajajoče kolekcije za pomlad-poletje 2013/2014, ki končni podobi dodata nek pridih sodobne bojevnice. In Maja je bojevnica, verjamem, da se bo na svetovnem izboru borila za čim boljšo uvrstitev in predstavitev Slovenije. Z obleko sem želela doseči predvsem to, da bo v njej Maja na odru opazna, da bo super zgledala in da ji bo v njej karseda udobno," dodaja Jerneja.