Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

V trčenju umrl voznik osebnega avtomobila

Prometna nesreča Andrej Leban
Nekaj po 12. uri se je pri Vrtojbi zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl en človek.

Nesreča se je zgodila na regionalni cesti med naseljema Vrtojba in Miren (Vrtojbenska obvoznica) pri odcepu za čistilno napravo. V prometni nesreči sta bili udeleženi tovorno vozilo in osebni avtomobil, zaradi hudih telesnih poškodb pa je na kraju podlegel 35-letni voznik osebnega avtomobila. 55-letnega voznika tovornega vozila in njegovega 46-letnega sopotnika so z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po prvih podatkih naj bi bila lažje poškodovana.

Po prvih ugotovitvah je do prometne nesreče prišlo domnevno zaradi neupoštevanja pravil prednosti voznika tovornega vozila. 

O prometni nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. S strani preiskovalnega sodnika je bila za pokojnega odrejena sodna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. 

Okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom prometni policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.  

Na območju PU Nova Gorica je v letošnjem letu v prometni nesrečah umrlo 6 oseb. Na slovenski cestah je tako letos umrlo že 43 ljudi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.