Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

V treh sobah gojili konopljo

Konoplja PU Ljubljana
Pri 39-letniku so našli prostor za gojenje konoplje ter več kosov nabojev, ki jih je posedoval brez dovoljena. Ugotovili so tudi znake kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe.

Policisti Policijske postaje Grosuplje so včeraj na območju Laškega in Grosupljega pri 39-letnemu moškemu opravili hišni preiskavi, v katerih so v trah manjših prostorih odkrili prostor za gojenje prepovedane droge konoplje.

Našli so 33 rastlin konoplje, višine 60-120 cm. Poleg rastlin so zasegli pripomočke za gojenje (luči, ventilatorji, el. časovniki, razdelilniki, PVC lončki) ter manjšo količino posušene konoplje.

Našli tudi orožje in naboje

Naboji | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana
Poleg tega so policisti našli in zasegli 495 nabojev kalibra 9 x 19 mm in 390 nabojev kalibra 7.9 mm, ki jih je lastnik posedoval brez dovoljenja. 

Našli so tudi orožje, in sicer polavtomatsko pištolo znamke Glock, za katero osumljeni poseduje orožno listino.

"Zaradi suma nezanesljivega ravnanja z orožjem so policisti orožje in naboje zasegli in bodo podali predlog na upravno enoto za odvzem orožja," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana.

Osumljenca so kazensko ovadili zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, zanemarjanja mladoletne osebe ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja in eksploziva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.