Magazin > Lepota & telo
68 ogledov

V takšnih hlačah boste modni

hlače
1/5
Žurnal24 main
Pomladni trend za vitke in mlade. Pisane vzorce kombinirajte z enobarvnimi oblačili.

"V celoti potiskane hlače so primerne predvsem za mlajša dekleta, do 30. leta," prihajajoči pomladanski trend potiskanih hlač opisuje modna oblikovalka Mojca Celin.

Z njo se strinja tudi mlada oblikovalka Vladimira Kralj, ki predlaga, naj se z vzorci in potiski poigrajo tudi starejše modne navdušenke, ki naj se za potiske odločijo zgolj na posameznih delih hlač – na žepih, ob pasu, na spodnjem robu hlačnic. Kot pravi, bodo tako popestrile videz, vendar opozarja, naj z vzorci nikar ne pretiravajo.

Drobne rože za suhice

"Drobni potiski v obliki rož in pik najbolj pristajajo predvsem skladnim postavam brez izrazitih bokov," nošenje potiskanih hlač priporoča Celinova. Podobno meni Kraljeva, ki pravi, da so "potiski vzdolž celotnih hlačnic najprimernejši za visoka in vitka dekleta, ki jim posebno pristaja tudi enobarvna bluza, zatlačena v takšne hlače".

Detajli za optično prevaro

Ženske z izrazitejšimi oblinami pa lahko potiske na hlačah nosijo na podoben način kot ženske v zrelih letih, torej zgolj kot detajl. Tega predlagam predvsem v obliki tako imenovanih vintage rož,” ženskam s širšimi boki in stegni svetuje Kraljeva. Celinova temu dodaja, da bodo takšni detajli pripomogli k optični prevari, saj bodo boki in okrogli spodnji deli telesa videti ožji, detajli pa bodo poglede preusmerili drugam.

Džins za prosti čas

Kot pravita oblikovalki, je izbira potiskanih hlač odvisna tudi od priložnosti: potiskan džins je najprimernejši za prosti čas, medtem ko lahko druge, dražje in bolj prefinjene materiale, ki jih lahko kombinirate na primer s svileno bluzo ali srajco, izberete tudi za v službo in za večerne priložnosti.

Kombinirajte s klasiko

Po besedah Celinove je potiskane hlače najbolje kombinirati s preprostimi, enobarvnimi oblačili: "Kadar se odločite za potiskane hlače iz džinsa, zgoraj oblecite belo srajco, čez pa si nadenite preprost klasičen teliran suknjič druge barve." Kraljeva podobno svetuje tudi za bolj uradne ali posebne priložnosti: "K potiskanim hlačam kombinirajte daljšo enobarvno bluzo, ki je lahko tudi asimetrična ali iz prosojnega materiala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.