Svet
42 ogledov

V Trstu kopalce gnali iz vode

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Trstu preplah zaradu morskega psa, ki so ga opazili v plitvinah.

V zadnjih dneh so na plažah v Trstu in okolici visele rdeče zastave. Rdeči alarm je bil razglašen zaradi morskega psa. 

V neposredni bližini obale so na morskega psa naleteli trije ljudje, poroča Il Piccolo. Med njimi zakonca Esposito, ki sta prišla v Trst na dopust. "Okoli 13. ure sva videla nekaj čudnega na površini morja. Na srečo sva bila takrat na plaži in ne v morju. Najprej sva zagledala črno silhueto blizu površine, nato plavut in spodnji del morskega psa. Plaval je manj kot dvajset metrov od plaže, ocenjujeva, da je bil dolg od enega metra in pol do dveh metrov," sta povedala. Na istem območju je malo pred tem med plavanjem morskega psa srečal tudi ribič Alessandro Cralli. 

Po videnju so kopalce pozvali, naj zapustijo vodo in dvignili rdeče zastave. Nekaterim kopalcem to ni bilo po godu, a obalna straža je svojo odločitev zagovarjala z besedami, da so o videnju poročale tri osebe, zaradi česar je treba vse skupaj vzeti resno.

Po pregledu območja je obalna straža zopet dovolila kopanje, a redno opravlja nadzore območja v primeru, da bi se morski pes vrnil. Ob tem pa vsem kopalcem svetujejo, da pozorno spremljajo dogajanje okoli sebe.   

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 2
  • allstarr111 20:17 17.avgust 2016.

    ma to ti neabo nič, sam mal uščipne pa mir, a baje je howhi odšel na drugo stran k hrvatom da mal popedena sezono :)

  • Avatar roksa
    roksa 17:08 17.avgust 2016.

    Eh, to je brancin Filip, preoblečen v morskega psa....nič bat::.;))))))