Svet
30 ogledov

V Trstu že tretji otrok okužen s tuberkulozo

otrok bolan Žurnal24 main
Na pediatrični kliniki v Trstu so na zdravljenje sprejeli tri malčke, ki so bili v stiku z otroško zdravnico, ki je zbolela za aktivno obliko tuberkuloze.

Tretjega malčka so v bolnišnico sprejeli v petek, poroča Primorski dnevnik. Zdravniki so otroku predpisali preventivno zdravljenje z antibiotiki, ki bodo zavrli razvoj bolezni v aktivno obliko v poznejšem otroškem obdobju. Doslej so potrdili tri okužbe s tuberkulozo pri otrocih, ki so bili v stiku z obolelo zdravnico. Zdravstveno stanje vseh treh otrok pa je po zagotovilih zdravnikov  brez posebnosti. Otroci se ne počutijo slabo in niso kužni. Enega so že odpustili iz bolnišnice.

Okužena zdravnica je cepila otroke

Pozitivne teste na tuberkulozo so odkrili pri treh zdravničinih svojcih in dveh sodelavcih. S pljučno tuberkulozo se je okužila zdravnica, ki je v različnih ambulantah cepila otroke.mOkužena zdravnica je bila dejavna v prvem, drugem in tretjem zdravstvenem okraju (torej Rojan, Sv. Ana, Sv. Jakob, Milje, Dolina), zato bodo preventivno pregledali 3500 otrok, starih do šest let. Kakih 500 do 600 otrok, ki so se z njo cepili v zadnjih dveh mesecih, naj bi preventivno prejelo primerna zdravila.

Dodatne teste bodo naredili še pri 200 ali 300 svatih, ki so bili na poroki skupaj zdravnico le nekaj dni pred njeno hospitalizacijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.