Slovenija
34 ogledov

V Tržiču se je zrušil del nadstreška

Tržič
1/3
Martin Kavčič (PGD Tržič)
Z objekta v središču Tržiča se je v sredo zvečer zrušil del nadstreška. Na cesto je zgrmelo od dva do tri tone opeke, ometa in drugega gradbenega materiala, na srečo pa pod objektom takrat ni bilo nikogar, tako da poškodovanih ni bilo.

Po tem ko so komunalni delavci odstranili ruševine, so danes popoldne ponovno odprli tudi cesto.

Objekt, ki je v neposredni tržiške občinske stavbe, je spomeniško zaščiten in v večinski zasebni lasti, v njem pa so urejena tudi občinska stanovanja. Nedavno je bila na objektu zamenjana streha, kaže pa, da ni bilo ustrezno poskrbljeno za sanacijo podstrešja, za obnovo spomeniško zaščitenih napuščev in štukatur.

Po vsej verjetnosti so pod težo obnovljene strehe v sredo okrog 22. ure popustili tramovi in del ostrešja se je podrl, na cesto pa je zgrmelo od dva do tri tone gradbenega materiala. Na kraj dogodka so prišli prostovoljni gasilci iz Tržiča in Bistrice ter delavci tržiškega komunalnega podjetja, ki so kraj dogodka zavarovali, cesto pa zaprli za promet.

Nadstrešek saniran

O dogodku je bil obveščen tudi poveljnik Civilne zaščite v Tržiču in direktor občinske uprave Drago Zadnikar. Kot je pojasnil, je danes gradbeno podjetje saniralo poškodbo nadstrešja, tako da ni več nevarnosti za mimoidoče. Ker je bilo poškodovano le nadstrešje z objekta tudi ni bilo potrebno izseliti stanovalcev.

Preko dneva so komunalni delavci očistili še material, ki je zgrmel na cesto, tako da so okrog 15. ure vendarle lahko odprli cesto. "Ruševine so odstranjene, lastnika pa čaka zahtevna sanacija fasade v skladu s smernicami spomeniškega varstva," je povedal tržiški župan Borut Sajovic, ki je vesel, da se je zadeva srečno končala in da v trenutku zrušitve nikogar ni bilo na trgu in na cesti.

Spomnil je na polemike, ki jih je pred časom sprožila odločitev, da se v Tržiču podre nekaj dotrajanih spomeniško zaščitenih objektov. "Danes vidimo, da so bili odločitve prave, saj bi se sicer kaj takega lahko zgodilo že prej. Naloga spomeniškega varstva je, da ščiti objekte dokler se da, ko pa postanejo nevarni, mora imeti prednost življenje," je opozoril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.