Svet
16 ogledov

V Ukrajini napadli dva župana

brezpilotno letalo Reuters
V Ukrajini je prišlo do napadov na dva župana večjih mest.

V mestu Kremenčuk ob reki Dnjeper v osrednji Ukrajini so neznani napadalci s streli ubili župana Olega Babajeva. V petek zvečer pa so v zahodnoukrajinski metropoli Lvov z minometom napadli rezidenco župana Andreja Sadovija.

Babjeva so po poročanju ukrajinskim medijev ubili s tremi streli. Ozadje atentata za zdaj še ni znano. Babjev je bil od leta 2010 župan mesta z več kot 220.000 prebivalci. Pred tem je bil kot poslanec del tabora nekdanje ukrajinske premierke Julije Timošenko.

V Lvovu pa so napadli hišo Sadovija, a pri tem ni bil ranjen nihče. Nestrankarski Sadovij velja za enega najvplivnejših politikov na zahodu Ukrajine.

Medtem je Organizacija za varstvo in sodelovanje v Evropi (Ovse) odločila, da bo svoje opazovalce na vzhodu Ukrajine podprla z brezpilotnimi letali. Ovse je namreč objavila javni razpis za neoborožena letala za delovanje v Ukrajini. Švicarski zunanji minister ter predsedujoči Ovseju Didier Burkhalter je o uporabi brezpilotnih letal na meji med Rusijo in Ukrajino razpravljal z zunanjima ministroma teh držav in dobil dober odziv, so predstavniki Ovseja povedali za dpa.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.