Svet
19 ogledov

V Vatikanu ponovno omogočeno plačevanje s karticami

Vatikan, Rim, bazilika svetega Petra Žurnal24 main
V Vatikanu bo vstopnine za muzeje ponovno mogoče plačevati z bančnimi karticami.

Plačevanje z bančnimi karticami je v Vatikanu po šesttedenskem premoru z današnjim dnem znova mogoče, je sporočil tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi. Italija je ob začetku leta zablokirala uporabo kartic zaradi nezadostne transparentnosti vatikanskega finančnega poslovanja.

Italijanska centralna banka je namreč naročila banki Deutsche Bank Italia, ki na območju Vatikana upravlja z mrežo naprav za elektronska plačila, naj onesposobi vse svoje terminale, saj ne razpolaga s potrebnimi pooblastili za izvrševanje tovrstnih plačilnih transakcij. Centralna banka je ocenila, da Vatikan nima ustreznega sistema za preprečevanje pranja denarja.

"Storitev plačevanja z bančnimi karticami je v Vatikanu ponovno omogočena," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sedaj sporočil Lombardi. Romarji in turisti bodo lahko tako z bančnimi karticami ponovno plačevali za vse storitve v Vatikanu, med drugim tudi za vstopnine v muzeje.

Lombardi je še povedal, da s plačilnim prometom s karticami v Vatikanu po novem upravlja švicarsko podjetje Aduno, ki ima veliko izkušenj na evropskem tržišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.