Svet
28 ogledov

V Venezueli vnovič nasilni protesti

Protesti v Venezueli
1/3
Reuters
V Venezueli se od začetka februarja vrstijo skoraj vsakodnevni protesti nasprotnikov in podpornikov vlade, ki včasih prerastejo v nasilne obračune. Doslej so terjali življenja 14 ljudi.

Protivladni protesti v Venezueli so se tudi včeraj končali z nasiljem. Policija je skupino več sto ljudi razgnala s solzivcem, pri čemer naj bi jih bilo približno 20 ranjenih. Protestniki so zahtevali izpustitev študentov, ki so jih priprli med dvotedenskimi demonstracijami. 

Venezuelske oblasti medtem pritisk na protestnike, ki predstavljajo največjo grožnjo za predsednika Nicolasa Madura od njegovega prihoda na oblast pred slabim letom, stopnjujejo tudi z nalogi za aretacijo za opozicijske voditelje.

Leopoldo López iz opozicijske stranke Ljudska volja se je po izdaji naloga za aretacijo že minuli teden predal oblastem, te pa so zdaj nalog za aretacijo izdale še za enega člana stranke Carlosa Vecchia. Tako kot Lópezu mu v okviru protestov med drugim očitajo požige in hujskanje javnosti.

V protestih je po navedbah tožilca Luisa Ortege umrlo že najmanj 13 ljudi, medtem ko je predsednik Maduro sporočil, da je s protesti povezanih vsaj 50 smrtnih žrtev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.