Šport > Nogomet
31 ogledov

V Zagrebu pretep navijačev

Gonzalo Castro EPA
Dortmundska Borussia je gostila evropske prvake, v 87. minuti pa prišla do izenačenja na 2:2.

Med torkovimi tekmami je največ zanimanja požel dvoboj med Borussio iz Dortmunda in madridskim Realom, ki v tej sezoni znova brani evropski naslov.

Dortmundčani so začeli silovito in v začetnih minutah vršili pritisk na gostujoča vrata. Španci so bili nekajkrat povsem prikovani pred svoja vrata. Ob dveh strelih izven kazenskega prostora se je najprej izkazal vratar Keylor Navas, poizkusil je Pierre-Emerick Aubameyang, v 14. minuti pa je zapretil še mladi Ousmane Dembélé, vendar je žoga poletela čez prečko.

A nato je v hitrem protinapadu udaril Real. Po kombinaciji na desni strani je v kazenski prostor vtekel Gareth Bale in jo s peto poslal proti Cristianu Ronaldu. Ta je ustrelil iz prve in zadel vratarjev daljši kot za svoj 95. zadetek v ligi prvakov.

Rumeno-črni so še naprej pritiskali, v 25. minuti je v kazenskem prostoru gostov preigraval Dembélé, njegov strel pa je s pomočjo branilca znova končal preko vrat. Sledil je še nevaren strel grškega branilca pri domačih Sokratisa Papastathopoulosa, a je bil Navas znova na pravem mestu. A še v prvem polčasu je klonil tudi kostariški čuvaj mreže. Raphaël Guerreiro je izvedel prosti strel, Navas je žogo nespretno odbil predse in zadel svojega branilca Raphaëla Varaneja. Okroglo usnje bi vsekakor končalo v mreži, čez golovo črto pa mu je le še pomagal Aubameyang. V zadnjih trenutkih prvega polčasa je znova v polno zadel Ronaldo, a je bil zadetek Portugalca upravičeno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Na začetku drugega dela je Dembélé še enkrat več iz ugodnega položaja meril previsoko, v 51. minuti pa je z leve strani kazenskega prostora dolgi kot iskal Aubameyang, s skokom v svojo levo in z obrambo pa se je izkazal Navas.

Po dobri uri igre je spet zagrozil Ronaldo, ki pa je s petih metrov z glavo sprožil mimo vrat. Že v naslednjem napadu je lepo podajo pred vrati prejel Karim Benzema, v zadnjem hipu pa je bil njegov strel blokiran. V 67. minuti je nevarno po podaji iz kota poizkusil še Bale, a je žoga za las poletela preko prečke.

A boljše obdobje svoje igre je kraljevi klub tudi izkoristil. Po kratki podaji iz kota je z leve strani predložek v kazenski prostor poslal Ronaldo, na drugi vratnici pa je bil povsem sam Benzema. Francoz je z voleja žogo poslal v okvir gola, žoga se je najprej odbila od vratnice, nato od prečke in padla pred gol, kjer pa jo je čez črto potisnil Varane.

Na drugi strani je že v naslednjem napadu z 18 metrov nevarno streljal Guerreiro, Navas se je spet izkazal z obrambo. Gostitelji so poskušali izenačiti, Real pa je grozil s protinapadi, ki jih je Dortmund prekinjal s prekrški za rumeni karton. V 79. minuti je do novega strela prišel Ronaldo, vendar je Roman Bürki ubranil. Sledil je še en strel Portugalca, vendar čez gol.

Domačim je nato z dvema odličnima obrambama izenačenje preprečil Navas, ki sta ga ogrozila rezervista Christian Pulišić in Emre Mor. Nato pa je za 2:2 poskrbel še tretji nogometaš Borussie, ki je v drugem polčasu vstopil v igro. Pulišić je poslal podajo na drugo stran kazenskega prostora, kjer je naprej poizkušal Aubameyang, vendar je do žoge prišel André Schürrle in jo močno poslal pod prečko.

Že v sodnikovem podaljšku je pred svojim golom nespretno reagiral Marcel Schmelzer, ki je slabo zadel žogo, ta pa je končala v kotu.

Juve boljši na zelenici

Vroče pa je bilo že pred tekmo v Zagrebu, sajso se spopadli Juventusovi in domači navijači, nekaj naj bi bilo tudi poškodovanih. "Spopad po informacijah, ki smo jih dobili, ni trajal dolgo, policija pa ni poročala o tem dogodku. Okoli Maksimirja so razporejene močne policijske enote, ki so navijačem Juventusa omogočile prihod na južno tribuno. V Zagreb je prišlo 1.500 Italijanov," so pred tekmo zapisali na portalu 24sata.hr. Po neuradnih podatkih naj bi skupina Bad Blue Boysov napadla privržence Juventusa, a so se pristaši Dinama razbežali ob hitrem posredovanju policije.

Na zelenici je bila po pričakovanjih prepričljivejša Stara dama, ki je po dobre pol ure igre že vodila z 2:0. Juventus je do vodstva prišel zasluženo, a tudi nekoliko srečno, ko se je žoga odbila od Leonarda Sigalija in padla na pot Miralemu Pjaniću, ki jo je le še poslal mimo mladega vratarja Adriana Šemperja.

Nato je zadela še najdražja okrepitev v zgodovini torinskega kluba. Pjanić je poslal žogo preko domače obrambe, Gonzalo Higuaín se je izognil prepovedanemu položaju, s prsmi sprejel okroglo usnje in nato še drugič poslal v mrežo domačih.

Tudi drugi polčas ne bo domačim navijačem ostal v lepem spominu, si bodo pa zagotovo zapomnili zadetek, ki ga je v 57. minuti zabil Paulo Dybala za 0:3. Argentinski napadalec je sprožil projektil in zadel z velike oddaljenosti. Piko na i k visoki zmagi so Torinčani postavili v 85. minuti. Dani Alves je izvedel prosti strel, žoga se je odbila in prevarala Šemperja in naposled končala tudi v mreži.

Verbič in Kampl od začetka

Od prve minute sta za svoji moštvi zaigrala tudi dva slovenska reprezentanta. Kevin Kampl je z Bayerjem iz Leverkusna gostoval pri moskovskem CSKA, Benjamin Verbič pa je s Köbenhavnom gostil Club Brugge.

Slednji je bil lahko bolj zadovoljen s končnim izidom, saj so Danci doma slavili s kar 4:0, Verbič je igrišče zapustil v 67. minuti pri 2:0, Kampl in kolegi pa so v zadnjih trenutkih dvoboja ostali brez zmage v monaški kneževini. Bayer je povedel z zadetkom znova razpoloženega Mehičana Javierja Hernándeza, v 94. minuti pa je z roba kazenskega prostora lepo zadel Poljak Kamil Glik.

Do minimalnih zmag z 1:0 so prišli Tottenham na težkem gostovanju v Moskvi, prednost domače zelenice pa sta izkoristila Sevilla in Leicester City. Slednji je proti Portu odigral prvo domačo tekmo v ligi prvakov. Še nekoliko bolj zanesljiv je bil Sporting, ki je z 2:0 v Lizboni odpravil varšavsko Legio.

Liga prvakov, skupinski del, 2. kolo:

Skupina E:

Monaco : Bayer Leverkusen  1:1 (0:0)
Glik 94.; Hernández 73.

CSKA Moskva : Tottenham  0:1 (0:0)
Son 71.

Lestvica: Monaco 4 točke, Tottenham 3, Bayer 2, CSKA 1

 

Skupina F:

Borussia (D) : Real Madrid  2:2 (1:1)
Aubameyang 43., Schürrle 87.;  Ronaldo 17., Varane 68.

Sporting Lizbona : Legia Varševa  2:0 (2:0)
Ruiz 28., Dost 37.

Lestvica: Borussia (D) in Real Madrid 4 točke, Sporting 3, Legia 0

 

Skupina G:

Leicester City : Porto  1:0 (1:0)
Slimani 25.

Köbenhavn : Club Brugge  4:0 (0:0)
Denswil 54./ag, Delaney 64., Santander 69., Jørgensen 92.

Lestvica: Leicester City 6 točk, Köbenhavn 4, Porto 1, Club Brugge 0

 

Skupina H:

Dinamo Zagreb : Juventus  0:4 (0:2)
Pjanić 24., Higuain 31., Dybala 57., Šemper 85./ag

Sevilla : Lyon  1:0 (0:0)
Yedder 53.

Lestvica: Juventus 4 točke, Sevilla 4, Lyon 3, Dinamo 0

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.