Svet
53 ogledov

V zamrzovalniku našli 40 mrtvih mladičev tigrov

Tajska tigri EPA
Na Tajskem so v razvpitem Tigrovem templju ali Wat Pa Luangta Bua Yannasampannu našli vsaj 40 mladičev tigrov, mrtvega medveda in rogove različnih živali.

Trupla mladičev in medveda so našli v zamrzovalniku, kjer je tempelj hranil hrano za tigre, je povedal namestnik generalnega direktorja tajskega ministrstva za narodne parke, divje živali in ohranjanje rastlin Adisorn Nuchdamrong.

"Tempelj ni nikoli prijavil teh mrtvih mladičev, nezakoniti so," je še povedal.

Odkritje mrtvih živali dokazuje, da v Tigrovem templju vzrejajo in tihotapijo zaščitene živali, je izpostavil vodja tajske organizacije za zaščito divjih živali (WFFT) Edwin Wiek.

Tajska tigri | Avtor: EPA EPA
"Glede na konvencijo o mednarodni trgovini z ogroženimi prosto živečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami ne bi smela nobena farma z divjimi živalmi ali rezervat vzrejati zaščitenih vrst živali," je dejal Wiek.

"Najdene živali so bile vzrejene in skrite, najverjetneje zato, da bi jih lahko po delih prodali na črnem trgu," je še dodal Wiek.

Tajsko ministrstvo za narodne parke, divje živali in ohranjanje rastlin že dolgo obtožuje tempelj, da goji živali brez dovoljenja. Tigrov tempelj je sicer popularna turistična atrakcija, saj se turisti tam lahko slikajo in dotaknejo divjih mačk.

Tempelj je zanikal vse obtožbe, pristojni organi pa so zaradi obtožb že v začetku tedna začeli umikati tigre iz območja templja - tako so tudi našli živali v zamrzovalniku.

Od srede so umaknili vsaj 40 tigrov, preostale bodo umaknili v naslednjem tednu.

Tajska tigri | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.