Šport
27 ogledov

Izjemno: osmica Reala na (nekdaj) neugodnem Riazorju

Casillas Real Madrid Basel Liga prvakov
1/15
EPA
Nadaljujejo se boji v španskem prvenstvu. Real Madrid je na gostovanju pri Deportivu dosegel kar osem zadetkov (2:8). Atlético je doma osvojil le točko proti Celti iz Viga (2:2). Barcelona se bo v nedeljo zvečer v gosteh pomerila z Levantejem.

Madridski Real, ki je na prvih treh prvenstvenih tekmah zabeležil le eno zmago, je na gostovanju v La Coruñi pri Deportivu pokazal, česa je sposoben v napadu (2:8).  Na Riazorju se kraljevi klub sicer v zadnjih dveh desetletjih ni znašel najbolje, v predhodnih 21 nastopih je namreč na severozahodu Pirenejskega polotoka zabeležil le dve zmagi ob šestih remijih in kar 13 porazih. Obe zmagi sta prišli v zadnjem obdobju, leta 2010 (1:3) in lanskega februarja (1:2).

Tokrat smo videli nekaj prekrasnih zadetkov, hat-trick Cristiana Ronalda, dva zadetka Garetha Bala in prva dva gola Javierja Hernándeza v dresu Reala. Velja omeniti, da so Madridčani v torek na uvodni tekmi Lige prvakov visoko premagali Basel (5:1), v zadnjih štirih dneh je "beli balet" skupno torej zabil kar 13 zadetkov.

Mojstrovini CR7 in Jamesa

Srečanje se je začelo z rahlo terensko premočjo Reala, vendar si gostje v uvodnih minutah niso priigrali konkretnejše priložnosti. V 12. minuti je do strela z glavo prišel Cristiano, a je meril točno v domačega vratarja Germána Luxa, malce kasneje pa je Real zapravil prvo "smrtno" priložnost, ko je Bale po podaji Karima Benzemaja nastreljal domačega čuvaja mreže. V 29. minuti je gostom vendarle uspelo priti do zasluženega vodstva. Po desni je prodrl Álvaro Arbeloa in poslal visok predložek v sredino, tam pa je Cristiano, ob gibanju nazaj, z glavo, z okrog 12 metrov, s prekrasno odmerjenim strelom matiral Luxa.

Sedem minut kasneje je Real podvojil prednost, tokrat je zablestel James Rodríguez. Po povratni podaji se je Kolumbijec 20 metrov od gola dobro obrnil in žogo s čudovitim strelom poslal v levi zgornji kot domačega gola. Tekma je bila praktično že odločena v 40. minuti. Ob globinski žogi je Lux nerazumljivo stekel iz svojih vrat in podrl Benzemaja, do žoge je prišel Cristiano in ob prednosti glavnega sodnika zadel prazno mrežo. Če Portugalec ne bi zadel, bi argentinski vratar najbrž prejel rdeči karton. Prvi polčas se je tako končal z visokim vodstvom Reala.

Depor kapituliral trikrat v 12 minutah

Drugi polčas je bolje začel Deportivo. Po strelu Isaaca Cuence z glavo je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela Sergia Ramosa, sledečo enajstmetrovko je zanesljivo izvedel reprezentant BiH Haris Medunjanin. Tudi v nadaljevanju so bili domači bolj napadalni, najbolj aktiven je bil Luis Fariña. Carlo Ancelotti je na nalete domačih reagiral tako, da je Benzemaja zamenjal z defenzivnim vezistom Asierjem Illarramendijem.

Odpor domačih je bil dokončno zlomljen v 66. minuti. Po obdobju vzpodbudne igre Deportiva je Marcelo z globinsko podajo zaposlil Bala, Valižan pa je iz težkega položaja s pomočjo vratnice ugnal Luxa za nedosegljivih 1:4. Nedolgo zatem je Bale izkoristil tudi lepo asistenco rezervista Isca in povišal na 1:5 s hladnokrvnim strelom, v 78. minuti pa je bilo že 1:6. Brazilec Sidnei se je poigraval pred svojimi vrati, žogo mu je ukradel James in podal do Cristiana, ki se ni pustil prostiti dvakrat in je dopolnil svoj hat-trick.

Chicharito Deportivo Real Madrid | Avtor: EPA EPA
V končnici so imeli domači nekaj priložnosti za ublažitev poraza, toda Toché je bil z glavo nenatančen iz zelo ugodnega položaja. Baskovski napadalec je nato vendarle uspel zadeti v 84. minuti, ko je bil natančen po predložku z desne. To je očitno podžgalo Chicharita, ki je vstopil le nekaj trenutkov pred tem. Najprej je po podaji Isca z izjemnim volejem povišal na 2:7, v sodnikovem dodatku pa je postavil še končni izid (2:8) s pomočjo odboja od branilca.

Atleti brez Oblaka in zmage

Nogometaši Atlética so, z Janom Oblakom na klopi, doživeli novo razočaranje, potem ko so v torek klonili že na tekmi Lige prvakov pri Olympiacosu (3:2). Tokrat so varovanci Diega Simeoneja, ki bo še nekaj časa prestajal disciplinsko kazen, doma iztržili le točko proti Celti iz Viga (2:2).

Nolito Atletico Madrid Celta Vigo | Avtor: EPA EPA
Goste je v 19. minuti s fantastičnim strelom v vodstvo popeljal Pablo Hernández, ki je s peto odlično izvedel volej in premagal presenečenega Miguela Ángela Moyo. Toda domači so že pred koncem prvega dela na zanje značilen način spreobrnili izid. V 31. minuti je Miranda zabil po prostem strelu Kokeja, deset minut kasneje je z glavo po kotu Gabija zadel še njegov štoperski kolega Diego Godín. Miranda je na začetku nadaljevanja nato nespretno podrl Carlesa Planasa v kazenskem prostoru, z bele točke pa je bil natančen Nolito in Celti prinesel pomembno točko.

La Liga, 4. kolo:

Elche : Eibar 0:2 (0:2)
García 3., Albentosa 42.

Deportivo La Coruña : Real Madrid 2:8 (0:3)
Medunjanin 50./11m, Toché 84.; Ronaldo 29., 41., 78., James 36., Bale 66., 74., Hernández 88., 92.

Athletic Bilbao : Granada 0:1 (0:1)
Córdoba 39.

Atlético Madrid : Celta Vigo 2:2 (2:1)
Miranda 31., Godín 41; Hernández 19., Nolito 53./11m
Oblak (Atleti) je tekmo spremljal s klopi.

Ob 22.00:
Espanyol - Málaga

Nedelja ob 12.00:
Real Sociedad - Almería

Ob 17.00:
Villarreal - Rayo Vallecano

Ob 19.00:
Córdoba - Sevilla

Ob 21.00:
Levante - Barcelona

Ponedeljek ob 20.45:
Getafe - Valencia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.