Šport > Zimski športi
19 ogledov

Kranjec pred Planico na stopničkah

Robert Kranjec
1/4
Reuters
Gregor Schlierenzauer in Piotr Žyla sta zmagovalca tekme smučarskih skokov v norveškem Holmenkollnu (270,1). Tretje mesto je zasedel vodilni po prvi seriji Robert Kranjec (266,8), med najboljših petnajst pa se je po 23. mestu iz prve serije prebil Peter Prevc (245,2).

Poljak Piotr Žyla in Avstrijec Gregor Schlierenzauer (270,1 točke) sta zmagovalca svetovnega pokala v smučarskih skokih na Holmenkollnu. Na stopničkah se jima je pridružil še Robert Kranjec (266,8), vodilni po prvi seriji, ki je na koncu osvojil tretje mesto. V finalu je nastopil še Peter Prevc (245,2), ki je napredoval na 15. mesto.

Kranjec, ki je tako kot na minuli tekmi v Trondheimu tudi v nedeljo po prvi seriji vodil, je tokrat le skočil na stopničke. Gre za njegove dvajsete v svetovnem pokalu, s tretjim mestom pa je v Oslu ponovil lanski uspeh na zadnji tekmi finsko-norveške nordijske turneje.

Brez točk so danes ostali Andraž Pograjc (115,2 točke) na 31. mestu, Matjaž Pungertar (112,4) na 37. ter Anže Semenič (41,4), ki se mu je današnji nastop povsem ponesrečil, a mu je v uteho vsaj novica iz Rusije, ko je izvedel, da je postal skupni zmagovalec celinskega pokala za sezono 2013.

Žyla prvič v karieri

Do zmage sta v meki nordijskega smučanja na Holmenkollnu v Oslu skupaj prišla Schlierenzauer in Žyla. Medtem ko je 26-letni Poljak presenetil in v svetovnem pokalu slavil prvič v karieri, pa je za 23-letnega Tirolca to še deveta zmaga v sezoni, skupno pa že 49. v karieri. Svetovni prvak z velike skakalnice Poljak Kamil Stoch, ki je po polovici tekme zaostajal le za Kranjcem, je po zmagah v Kuopiu in Trondheimu tokrat ostal brez stopničk na četrtem mestu.

"Res škoda, da povsem ob koncu tekme razmere niso več dovoljevale daljših skokov. Sem že razmišljal, da bi Kranjca spustil z enega naletnega mesta nižje, a ko sem videl, kako je skočil Stoch, sem raje pustil 'rampo' višje in sem zelo vesel, da je Robi končal na stopničkah. Stopničke na Holmenkollnu so vedno nekaj posebnega. Pri Petru sem za dve mesti znižal nalet in nato je tudi žirija nadaljevala tekmovanje s te višine," je po tekmi dejal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Karavana svetovnega pokala se zdaj seli na veliki finale sezone, ki bo tradicionalno v dolini pod Poncami. V četrtek bodo na sporedu kvalifikacije, nato pa v Planici sledijo še zadnje tri tekme sezone.

"Upam, da bodo naši uspehi skozi sezono in tudi današnji Robijev uspeh potegnili tudi ostale fante za zadnje tri tekme sezone. Želim si, da nas bo v Planico prišlo spodbujat čim več gledalcev," si je pred velikim finalom sezone zaželel Janus.

Svetovni pokal, Oslo, rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.