Šport > Nogomet
53 ogledov

Manchester City še vedno upa na naslov

Manchester City - Sunderland
1/5
Reuters
Manchester City se je na zadnji tekmi 35. kola angleške prve nogometne lige z zmago proti West Bromu (3:1) obdržal v igri za naslov.


Angleški nogometni klub Liverpool se zdi iz tekme v tekmo močnejši in njegovi nasportniki v boju za naslov angleških državnih prvakov si lahko obetajo težak preboj na vrh. Manchester City je med trojico klubov, ki se vsaj teoretično še borijo za naslov, a če ne želijo izpasti iz tega boja do konca sezone spodrsljajev ne sme več biti. Na zadnji tekmi 35. kola so s 3:1 ugnali West Bromwich Albion in se rdečim s tekmo manj približali na šest točk zaostanka, goste pa po novem porazu čaka ogorčen boj za obstanek. 

Vedoč, da do kocna sezone štejejo le še zmage, so nogometaši Cityja odločno krenili v tekmo in ni trajalo dolgo da so si priigrali prvo priložnost. Sergio Agüero je prišel do strelav kazenskem prostoru West Broma, a je vratar Ben Foster njegov strel ubranil. Anglež pa je imel to nesrečo, da je žogo odbil direktno na glavo Pablu Zabaleti, ki je odpadek pospravil v mrežo in svojo ekipo že po dobrih dveh minutah popeljal v vodstvo s prvim zadetkom v sezoni. 

Prvi gostujoči razveljavljen, drugi veljaven

Gostje so nekaj minut kasneje pokazali, da se ne mislijo kar tako predati in po lepi ekipni akciji prišli do zadetka, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavljen. Še pred iztekom desete minute pa so se 'baggies' znašli v globoki luknji. Sergio Agüero se je tokrat odločil za strel z razdalje in z natančnim udarcem tokrat le premagal Forsterja ter tako podvojil vodstvo domačih. 

Ko je že vse kazalo, da bo to večer 'meščanov' pa so gostje po hitrem protinapadu pokazali znake življenja. Izgubljeno žogo domačih je po lepem preigravanju z natančnim strelom kaznoval Graham Dorrans in znižal zaostanek West Broma. Po izjemno razburljivih uvodnih petnajstih minutah tekme se je igra nato vendarle nekoliko umirila. Ekipi sta se menjavali v polpriložnostih, pravega dela pa vratarjema niso naložili. 

Silva tekmo končal na nosilih

David Silva, poškodba | Avtor: Reuters Reuters
Vsaj ne do 36. minute. Domači so znova nekoliko bolj pritisnili v napadu in si priigrali nekaj podaj iz kotov. Po eni izmed njih je žoga pristala natančno na glavi Martina Demichelisa, ki je ponujeno izkoristil in se kot drugi domači branilec vpisal med strelce. Nogometaši West Broma bi nekaj minut pred koncem prvega polčasa ponovno nekoliko pritisnil in bil blizu znižanja. Po lepi podaji v kazenski prostor je do strela prišel Stephane Sessegnon, v zadnjem trenutku pa je njegov strel v kot preusmeril domači kapetan Vincent Kompany

Sinjemodri so bili boljši nasprotnik tudi v drugem delu tekme, a jim je morebitno povišanje vodstva preprečeval gostujoči vratar Ben Foster. Zadovoljstvo domačih navijačev ob atraktivni predstavi njihovih ljubljencev je v 69. minuti nekoliko skazila poškodba Davida Silve, ki je zaradi težav z gležnjem igrišče zapustil na nosilih. Obe ekipi sta do kocna tekme še poizkušali vplivati na končni izid, ki pa se kljub nekaterim nevarnim strelom z razdalje ni več spremenil. 

Angleška liga, 35. kolo:

Tottenham Hotspur : Fulham 3:1 (1:1)
Paulinho (35), Kane (48), Kaboul (62); Sidwell (37)
Sidwell (Fulham) je v 77. minuti zapravil enajstmetrovko.

Aston Villa : Southampton 0:0

Cardiff City : Stoke City 1:1 (0:1)
Whittingham (51/11-m); Arnautović (45/11-m)

Newcastle United : Swansea City 1:2 (1:1)
Sh. Ameobi (23); Bony (45, 90/11-m)
Zabret (Swansea) ni bil v ekipi.

West Ham United : Crystal Palace 0:1 (0:0)
Jedinak (59/11-m)

Chelsea : Sunderland 1:2 (1:1)
Eto'o (12); Wickham (18), Borini (81/11m)

Norwich City : Liverpool 2:3 (0:2)
Hooper (54), Snodgrass (78); Sterling (4, 62), Suárez (11)

Hull City : Arsenal 0:3 (0:2)
Ramsey (31), Podolski (45, 54)

Everton : Manchester United 2:0 (2:0)*
Baines (28/11-m), Mirallas (43)

Manchester City : West Bromwich Albion 3:1 (3:1)
Zabaleta (3), Agüero (10), Demichelis (36); Dorrans (16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.