Šport > Nogomet
53 ogledov

Sarma poklonil gol nasprotniku

Samir Handanović na tekmi proti Parmi
1/30
Reuters
Roma se je naveličala remijev in na derbiju kola premagala Fiorentino (2:1), Chievo pa je v 'slovenskem' obračunu ugnal Sassuolo (1:0). AC Milan je v Livornu ostal brez zmage, čeprav je Mario Balotelli zadel dvakrat (2:2). Valter Birsa je moral v prvem polčasu zaradi poškodbe z igrišča. Napoli je doma le remiziral z Udinesejem (3:3) Inter pa s Parmo (3:3).

Zadnjo tekmo 20. kola italijanskega nogometnega prvenstva sta odigrala Inter in Parma. Domači bi se z zmagov Milanu lahko nekoliko približali tretjemu mestu, Parma pa mestom, ki vodijo v evropska tekmovanja. Razdelitev točk ob remiju 1:1 nobeni od ekip ni prinesla veliko veselja.

Tekmo so bolje začeli gostje in v enajsti minut prišli do vodstva. Po hudi napaki obrambe se je sam pred slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem znašel Nicola Sansone in ga hladnokrvno matiral. Nadaljevanje ni ponudilo veliko priložnosti, do samega zaključka prvega polčasa.

Napaka Handanovića in preobrat

Le dve minuti pred koncem prvega dela igre je Jonathan poslal v kazenski prostor Parme izjemen predložek, ki ga je Rodrigo Palacio zlahka pospravil v mrežo. Izenačenje in veselje domačih pa nista trajala dolgo, saj so že dve minuti zatem gostje spet vodili. Po strelu nasprotnika je zelo slabo posredoval slovenski vratar, ki mu je žoga spolzela iz rok in se ustavila kak meter pred golovo črto, tako da Marco Parolo ni imel težav pri doseganju zadetka.

Nogometaši Interja so nato v drugem polčasu pokazali željo po zmagi in v razmaku svega dveh minut poskrbeli za preobrat. Najprej je po podobni situaciji kot v prvem polčasu izid izenačil Palacio v 54. minuti, kmalu zatem pa je strel Freddyja Guarina po manjši spremembi smeri ukanil vratarja Parme. A na žalost Handanovića in soigralcev tudi Parma ni popustila in prek Sansone iztržila točko v 59. minuti, po odlični podaji Antonia Cassana.

Roma vendarle prekinila niz remijev

Nedeljsko kosilo že dolgo ni tako teknilo privržencem AS Rome, ki so poleg povratka na klop kapetana Francesca Tottija na derbiju s Fiorentino slavili že po nekaj minutah.

Varovanci legende rimskega prvoligaša Vincenza Montelle so sicer začeli podjetno in Morgan De Sanctis je moral biti na mestu po močnem strelu Juana Vargasa, nato pa je "enajst volkov na zelenici", kolikor si jih je po štirih zaporednih remijih pred tekmo zaželel domači strateg Rudi Garcia, začelo zavijati.

Neto refleksno rešil višji zaostanek

Po dobrem delu Gerviha na krilu je po podaji Alessandra Florenzija žoga skoraj na golovi črti padla na nogo Maicona, ki hladnokrvno ni grešil in začel noro slavje na tribunah in na klopi. Rimljani so nizali priložnosti, Norberto Neto je z izjemnim refleksnim posredovanjem z nekaj metrov ustavil strel Danieleja De Rossija.

Fiorentinin Rossi, Giuseppe Rossi, je zdržal nalete branilcev in v 22. minuti prišel povsem do vrat, a iz težkega položaja divje streljal pod oblake. Po prihodu v Rim prerojeni Gervinho je nekaj minut kasneje spomnil na svoje brezbarvne predstave pri Arsenalu, ko je prišel pred vratarja Neta, toda padel čez žogo. Kazen je prišla hitro – Nenad Tomović je izvrstno prodrl po boku in podal v sredino, kjer je iz "drugega plana" s pravo bombo za 1:1 zabil Vargas.

Superman De Sanctis

Grogirane rumeno-rdeče so vijoličasti povsem zasenčili do konca polčasa in še nekajkrat zapretili celo za popoln preobrat. Mehdi Benatia je v 44. minuti najvišje skakal po podaji Miralema Pjanića iz kota in s strelom za las čez vrata vsaj malce prebudil južno tribuno. Drugi polčas je znova izvrstno začela Fiorentina, najprej je za las z glavo zgrešil Rossi, nato pa mu žoge v mrežo po podaji s strani ni uspelo preusmeriti skupaj z Albertom Aquilanijem.

Na drugi strani je Gervinho najprej z lepim diagonalnim strelom preizkusil pripravljenost Neta, nato pa po prodoru namestil strel nekdanji "Violi" Ademu Ljajiću, a je bil Neto znova na mestu. Tudi takrat, ko so ga domači uspeli premagati, je gostujočega čuvaja mreže rešila vratnica (po strelu Kevina Strootmana in podaji Maicona).

Pjanić neumno ostal brez naslednjega derbija

Končno je mrežo na tretji tekmi po večmesečni odsotnosti le uspelo zatresti povratiku Mattii Destru, ki je bil na zelenici manj kot deset minut in uspešno zaključil novo odlično akcijo in podajo v sredino Gervinha. Kako krut je nogomet bi že v naslednjem napadu kmalu dokazal Manuel Pasqual, a je njegov prosti strel z obrambo sezone uspel ustaviti De Sanctis.

Pjanić Tomović AS Roma Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Roma se je do konca tekme pred očmi ameriškega lastnika Jamesa Pallotte posvetila krčevitemu branjenju, Montella pa v lovu za vsaj točko ni aktiviral slovenskega reprezentanta Josipa Iličića. Pjanić je z drugim rumenim kartonom v 88. minuti predčasno končal tekmo, potem ko je prvo kazen že prej nepotrebno dobil zaradi protestiranja. Zdaj bo izpustil derbi naslednjega kola pri AC Milanu.

Leandro Castan je v zadnjem hipu globoko v sodnikovem podaljšku pred De Sanctisom ustavil Rossija in tako je Pallotta očitno znova prinesel srečo svojemu klubu. Na Olimpicu je namreč sedel tudi ob zadnji zmagi rimskega kluba proti Chievu, tokrat pa je lahko skupaj s sodelavci slavil rekordno 15. tekmo brez poraza, ki je izboljšala dosežek kluba iz začetka sezone 2003/04, ko je po zelenici v rumeno-rdečem še letel "Aeroplanino" Montella ...

Od treh igral le en Slovenec

Sassuolo je doma meril moči s Chievom iz Verone in izgubil z 0:1. V dvoboju dveh ekip s slovenskim pridihom je sicer od treh zaigral le en Slovenec. Za Chievo je celotno srečanje odigral Boštjan Cesar, medtem ko Dejana Lazarevića tokrat ni bilo v kadru. Pri Sassuolu pa tokrat Jasmin Kurtić obsedel na klopi za rezervne nogometaše.

Edini zadetek na tekmi je v drugem polčasu prispevak Cyril Thereau. V dvoboju dveh ekip, ki se borita pred izpadom so pomembne tri točke odšle v Verono, s čimer je Chievo na lestvici zdaj pred Sassuolom, ki je od cone izpada oddaljen le še točko.

Evrogol Balotellija za remi, Birsa poškodovan

V Toskani je ACMilan prišel do hitrega vodstva, ko je že v sedmi minuti iz bližine zabil Mario Balotelli, asistenco je vpisal KakáLivorno je nato prevzel pobudo in prek natančnega strela LuceSiligardija v 26. minuti izenačil. Domači napadalec je preigral Nigela de Jonga in premagal mladega Gabriela v gostujočem golu. Slednji je imel v zaključku prvega polčasa veliko dela, v 38. minuti pa je moral iz igre še Valter Birsa, ki ga je nadomestil Stephan El Shaarawy. Slovenski reprezentant je prejel udarec že na začetku srečanja, poškodoval pa si je zadnji del desne stegenske mišice.

V drugem polčasu je Livorno povedel z 2:1 v 58. minuti, ko je zadel Brazilec Paulinho, z lepo globinsko podajo ga je zaposlil Siligardi. Milan, za katerega je priložnost na začetku nadaljevanja zapravil Balotelli, je v naslednjih minutah pritisnil proti golu Francesca Bardija. Trud se je Rossonerom obrestoval v 83. minuti. Gostje so dobili proti strel kakšnih 25 metrov od vrat, nameril je Balotelli in zadel zgornji levi kot gola Toskancev. "Super Mario" je šest minut kasneje še enkrat izjemno udaril po žogi z razdalje, tokrat iz igre, a imel je nekaj smole in njegov projektil "iz koraka" je zadel prečko že premaganega Bardija. 

Balo: "Vedno sem bil dober"

Milanu prigarana točka ne pomeni veliko, saj so Rossoneri še vedno na osmem mestu z vse večjim zaostankom za ekipami na vrhu razpredelnice. Livorno najbrž čaka težak boj za obstanek, si je pa trener Davide Nicola z dobro igro in remijem spet kupil nekaj časa.

"Če sem se odpočil? Vedno sem bil dober in nikoli nisem imel nobenih problemov, o katerih se je pisalo. Pač sem (na prejšnjih tekmah, op. a.) nekajkrat zgrešil, danes pa sem zabil dvakrat, lahko bi tudi trikrat. Sicer pa nismo igrali slabo, a tudi ne preveč dobro, moramo biti bolj previdni, ko smo ob polčasu izenačeni. Danes bi za zmago potrebovali le malce več sreče. Moja prečka? Včasih gre žoga v gol, včasih pač ne," je po srečanju za Sky Italia povedal dvakratni strelec Balotelli.

Napoli izgublja stik s Staro damo

Goran Pandev Napoli Udinese | Avtor: EPA EPA
Na stadionu San Paolo v Neaplju so domačini proti Udineseju prišli do zasluženega vodstva prek Makedonca Gorana Pandeva, ki je zabil dvakrat v razmaku treh minut. V 38. minuti je sprejel podajo Federica Fernándeza in premagal gostujočega vratarja, v drugo pa je zadel po asistenci Gonzala Higuaína. Gostje so do znižanja prišli še pred koncem prvega dela, ko je argentinski centralni branilec Fernández po nespretnem izbijanju ugnal lastnega čuvaja mreže.

Portugalski vezist Bruno Fernandes je v 70. minuti izid poravnal z izjemnim udarcem z razdalje, a le minuto kasneje je Blerim Džemaili Napoli spet popeljal v vodstvo, potem ko je v mrežo pospravil odbitek. Domači so vodili vse do 80. minute, takrat je odbito žogo na drugi strani namreč izkoristil Srb Dušan Basta in gostom iz Furlanije prinesel točko. Napoli je ostal tretji, a sedaj za vodilnim Juventusom zaostaja že za osem točk.

Italijansko prvenstvo, 15. kolo:

Bologna : Juventus 0:2 (0:1)
Vidal (13), Chiellini (90)
Krhin (Bologna) je igral vso tekmo.

Livorno : AC Milan 2:2 (1:1)
Siligardi (26), Paulinho (58); Balotelli (7, 83)
Birsa (Milan) je zaradi poškodbe zelenico zapustil v 38. minuti.

Napoli : Udinese 3:3 (2:1)
Pandev (38, 41), Džemaili (71); Fernández (45/a.g.), Fernandes (70), Basta (80)

AS Roma : Fiorentina 2:1 (1:1)
Maicon (7), Destro (67); Vargas (29)
RK: Pjanić (88/Roma)
Iličić (Fiorentina) je bil na klopi.

Cagliari : Genoa 2:1 (0:1)
Sau (76, 90); Gilardino (13)
RK: Manfredini (43/Genoa)

Hellas Verona : Atalanta 2:1 (0:1)
Taleb (82), Jorginho (87/11-m); Denis (42)
RK: Cazzola (85/Atalanta)

Sampdoria : Catania 2:0 (0:0)
Eder (54), Gabbiadini (77)

Sassuolo : Chievo 0:1 (0:0)
Thereau (55)
Jasmin Kurtić (Sassuolo) je tekmo presedel na klopi za rezerve, Botšjan Cesar je igral celotno tekmo, Dejan Lazarević (oba Chievo) pa ni bil v kadru.

Torino : Lazio 1:0 (1:0)
Glik (19)

Inter : Parma 3:3 (1:2)
Palacio (44, 54), Guarin (56); Sansone (11, 59), Parolo (45)
Samir Handanović (Inter) je odigral celotno srečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.