Šport > Zimski športi
24 ogledov

Eder z dvajsetimi zadetki do zmage, Fak 8.

Fak Oslo biatlon sprint svetovni pokal zmaga Holmenkollen EPA
Avstrijec Simon Eder je dobil zasledovalno tekmo biatloncev, Jakov Fak padel na osmo mesto.

Zasledovalno tekmo biatloncev v Oslu je otvoril Jakov Fak, zmagovalec četrtkovega sprinta. Slovenski biatlonec ob slabšem streljanju zmage ni potrdil, s petimi kazenskimi krogi je padel na osmo mesto. Najhitrejši je bil tokrat Avstrijec Simon Eder, ki je podrl vseh dvajset tarč, drugi je bil Rus Aleksander Loginov, tretji pa zimzeleni Šved Bjoern Ferry. Zaradi slabših nastopov na sprintu drugih slovenskih tekmovalcev na tekmi ni bilo. 

Najboljši slovenski biatlonec je na prvem strelskem postanku enkrat zgrešil, a ob hitrem teku kljub natančnem streljanju zasledovalcev zadržal prvo mesto. Bolj natančen je bil Fak v drugo, ko je prav vseh pet strelov zadelo tarčo, s tem pa je pridobil nekaj sekund proti zasledovalcem, ki so bili prav tako natančni. 

Precej slabše se je Jakov Fak odrezal na streljanju stoje, ko je zgrešil kar trikrat, padel na sedmo mesto in s tem verjetno zapravil možnosti za novo kolajno. Za zadnjih pet strelov se je Fak znova bolj zbral, a moral še enkrat v kazenski krog in ostal je sedmi. Med vodilnimi je bil najbolj natančen Avstrijec Eder, ki je zadel prav vseh dvajset strelov in se tako podal zmagi naproti. 

"Največjo težavo je predstavljal tretji strelski postanek. Nisem se mogel umiriti, zato tudi tri zgrešene tarče. Že naslednji krog je bilo precej boljše, vendar pa ni bilo možno več veliko popraviti. Dodatnih 750 metrov je pustilo posledice tudi na tekaški predstavi, kar mi je preprečilo, da bi v zaključku pridobil, ne pa izgubljal mesta. Kot sem dejal že pred tekmo, sem poskušal v nastopu predvsem uživati, vendar mi je uspešnejšo predstavo pokvarilo prvo stoječe streljanje. Za zadnjo tekmo sezone se želim čim bolje odrezati, saj sem v smučini dovolj močan, treba bo biti le bolj natančen na strelišču," je po tekmi dejal Fak

Biatlon, zasledovanje (M), izidi:

1. Simon Eder (Avt) 32:23,4/0 
 2. Aleksander Loginov (Rus) +12,7/1
 3. Bjoern Ferry (Šve) 20,7/1
 4. Carl-Johan Bergman (Šve) 41,1/1
 5. Martin Fourcade (Fra) 57,0/4
 6. Aleksej Volkov (Rus) 58,2/0
 7. Arnd Peiffer (Nem) 1:03,3/2
 8. Jakov Fak (Slo) 1:08,9/5
 9. Jevgenij Garaničev (Rus) 1:09,9/3
10. Jaroslav Soukup (Češ) 1:10,1/3

Skupni seštevek: 1. Martin Fourcade (Fra) 868 točk 2. Johannes Thingnes Boe (Nor) 612 3. Emil Hegle Svendsen (Nor) 609 4. Dominik Landertinger (Avt) 565 5. Simon Eder (Avt) 564 6. Bjoern Ferry (Šve) 524 7. Anton Šipulin (Rus) 516 . Ole Einar Bjoerndalen (Nor) 516 9. Arnd Peiffer (Nem) 477 10. Simon Schempp (Nem) 478 ... 14. Jakov Fak (Slo) 444 32. Klemen Bauer (Slo) 244 81. Janez Marič (Slo) 18
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.