Šport
53 ogledov

Madžari v četrto našli recept za zmaje

Eric Pance telemach olimpija dunaj vienna Boštjan Tacol
S tekmami 38. kola se končujejo tekme v ligi Ebel za leto 2013. Telemach Olimpija je v Tivoliju gostila Sapo Fehervar, ki je prvič v letošnji sezoni uspela premagati Ljubljančane (2:3). Hokejisti Olimpije bodo silvestrovali na zadnjem mestu lestvice.

Ljubljanski hokejisti so leto 2013 končali s porazom. Sapa Fehervar je bila sicer v tej sezoni kar hvaležen tekmec, saj so zmaji pred današnjo tekmo dobili vse tri dvoboje, domačega s 5:2, v gosteh pa s 3:2 po podaljšku in 2:1. Tokrat pa so hokejisti iz Szekesfehervarja delno vrnili domačim, ki so na koncu izgubili z 2:3, z enakim izidom, s kakršnim so klonili že na prejšnjih dveh dvobojih.

Tekmo, zadnjo domačo v tem letu, so zmaji začeli oslabljeni zaradi kazni Nicku Rossu; branilec je zaradi naleta s komolcem na Kima Strömberga na tekmi v Bolzanu dobil kar osem tekem prepovedi igranja (šlo je že za njegovo drugo letošnjo kazen igre). Najzvestejšim privržencem pa se je prvič še doma predstavil nova okrepitev, Gal Koren, ki je pred dnevi prišel iz Medveščaka, znova pa je bil v zeleno-belem dresu Eric Pance, ki je prvi del sezone preživel v drugi finski ligi, zdaj pa se je vrnil v Tivoli.

Dvakrat izenačili, v tretje ni šlo

Začetek je bil bolj po okusu Sape. Prednost igralca več so namreč gostje hitro kronali z zadetkom, po le devetih sekundah je bil uspešen Adam Naglich. Pozneje so domači vzpostavili ravnotežje, najprej je imel lepo priložnost Gregor Koblar, vendar je vratar Zoltan Hetenyi njegov poskus ubranil, klonil pa je v 12. minuti, ko je imela igralca več domača ekipa, akcijo pa je dobro končal prav Koblar. A tretjino so vseeno dobili Madžari, na 2:1 je povišal Andras Benk.

V drugem delu so sicer domači hitro izenačili, po lepi akciji je bil natančen Damjan Dervarič, vendar nato prav tako hitro zapravili pridobljeno. Le minuto in pol po izenačenju je namreč moral Jerry Kuhn spet po plošček v mrežo in Sapa je bila po polovici tekme spet v prednosti, ki jo je zadržala tudi do konca druge tretjine, v kateri sta si v lase skočila Koblar in Csaba Kovacs.

V zadnjem delu je Olimpija napadala, gostje pa so se dobro branili. Priložnosti Aleša Mušiča, Kennetha Macaulaya, Korena in Koblarja so ostale neizkoriščene. Vratar gostov pa ni klonil niti, ko so v zadnji minuti zmaji zaigrali brez vratarja in s šestimi igralci v polju, tako da so se na koncu igralci Sape veselili prve zmage v medsebojnih dvobojih.

Konec tedna v Sarajevu

Prehod v novo leto 2014 bo za hokejiste Telemach Olimpije precej delaven, saj jih po prostem silvestrskem večeru že 1. januarja čaka nova tekma, v gosteh v Beljaku. Ljubljančani bodo naslednji konec tedna igrali na "zimski klasiki" v Sarajevu, kjer bodo obeležili 30. obletnico sarajevskih olimpijskih iger. Nasprotnika bosta beljaški VSV in celovški KAC.

Liga Ebel, 38. kolo:

Olimpija : Sapa 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Koblar (12), Dervarič (23); Naglich (6), Benk (19), Varga (24)

Linz : Innsbruck 6:3 (3:1, 2:2, 1:0)
Salzburg : KAC 3:4* (0:0, 1:2, 2:1; 0:1)
Gradec : Dunaj 1:6 (1:3, 0:0, 0:3)
Beljak : Dornbirn 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.