Šport > Nogomet
18 ogledov

Hart ustavil Lamparda: City še upa na čudež

premier liga qpr manchester united rafael evra ferdinand
1/31
EPA
Manchester City je z zmago nad Chelseajem ohranil minimalne upe po ubranitvi naslova (2:0). Prednost Manchester Uniteda je po zmagi na gostovanju pri zadnjeuvrščenemu QPR zdaj "le" 12 točk (2:0). Arsenal je proti Aston Villi prišel do točk po zaključnem pritisku, tako kot Norwich proti Evertonu.

Vratar Manchester Cityja in reprezentančna številka ena Joe Hart se je po nekaj slabših predstavah v dresu meščanov vrnil v velikem slogu proti Chelseaju. Hart, ki ga je pred kratkim kritiziral tudi lastni trener Roberto Mancini, je po prvem polčasu brez golov najprej zakrivil najstrožjo kazen, ko je podrl Dembo Baja, nato pa ubranil strel z bele točke reprezentančnemu kolegu Franku Lampardu.

Lampard je imel priložnost, da zabije jubilejni 200. gol za modre, a ga je Hart prebral in izvrstno ubranil njegov močen strel ob vratnici. City je do zasluženega vodilnega gola prišel kmalu za tem, ko se je v kazenski prostor Chelseaja, kjer je tekmo na klopi presedel kapetan John Terry, sprehodil Yaya Touré in z natančnim strelom na daljšo vratnico premagal Petra Čecha.

Chelsea tudi po menjavah Rafaela Beníteza ni resneje zapretil golu prvakom, zmago pa je z izvrstnim strelom od daleč iz koraka zapečatil Cárlos Tévez. Sinje modri tako ostajajo v virtualnem lovu za mestnimi sosedi, od katerih jih zdaj loči "le" dvanajst točk.

Vragi rutinsko do zmage, RVP odšepal z igrišča

Na gostovanju pri zadnjeuvrščenemu QPR je Manchester United sprva začel previdno, nato pa je vse bolj stopnjeval tempo in v 15. je Chicarito, ki je tokrat začel v napadu ob Robin van Persieju namesto rahlo poškodovanega Wayna Rooneyja, poizukušal z glavo, Júlio César pa je žogo odbil čez prečko.

Mehičan je bil tri minute kasneje za malo prekratek ob predložku z desne strani, v 23. minuti pa so gostje povedli. Po prodoru van Persieja na desni je César žogo odbil izven kazenskega prostora, tam pa je nanjo v polnem šprintu naletel Brazilec Rafael in jo s prvim dotikom silovito poslal v desni zgornji kot gola Londončanov. Prekrasen gol.

Domači so prvič resno zapretili po kotu v 35. minuti, ko je prav strelec Rafael izbil žogo z golove črte, sicer pa je že pred tem Davida De Geo dvakrat z razdalje skušal presenetiti Adel Taarabt. V 36. minuti se je sam pred Césarjem znašel van Persie, toda domači vratar je njegov plasiran strel mojstrsko ubranil.

Van Persie padel v kamermanovo "luknjo"

V 41. minuti je po kotu do lepe priložnosti z glavo prišel Nemanja Vidić, ki pa je meril mimo daljše vratnice domačega gola. V isti minuti je zaradi poškodbe moral z igrišča van Persie, ki ga je zamenjal Danny Welbeck. Nizozemec je rahlo šepal, ne gre pa pričakovati, da gre za poškodbo hujše narave. Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Rdečih vragov.

V 62. minuti je v igro za domače vstopil francoski napadalec Loïc Remy in je dve minuti zatem se je znašel v priložnosti, njegov močan strel z leve strani pa je zanesljivo blokiral De Gea. United je v drugem polčasu prvič resno zapretil v 75. minuti, ko Rooney ni mogel priti do čistega strela ob gneči pred golom QPR.

Tri minute zatem so domači branilci v zadnjem trenutku strel Welbecka, v 80. minuti pa je Ryan Giggs zapečatil zmago vodilne ekipe lige, potem ko ga je Welbeck našel na levi strani kazenskega prostora, Valižan pa je z močnim strelom rutinirano povišal na 2:0.

Po drugem golu so imeli varovanci Sira Alexa Fergusona (s strategom domačih Harryjem Redknappom sta najstarejša trenerja v ligi) še nekaj priložnosti za bolj prepričljivo zmago, Londončani pa so v 89. minuti zapretili prek Christopherja Sambaja, katerega strel z glavo je ubranil De Gea. Tekma se je končala z rezultatom 0:2 in United se je še utrdil na vrhu lestvice.

premier liga arsenal asto villa cazorla | Avtor: EPA EPA
Cazorla pomiril duhove pri Topničarjih

Londonski Arsenal je tekmo proti letos skromni Aston Villi začel odlično in po lepi akciji Jacka Wilsherea v 4. minuti povedel dve minuti kasneje prek Santija Cazorle. Španec je prišel lepo plasiral žogo v daljši spodnji kot gola Brada Guzana. Nato sta obe motvi nanizali nekaj priložnosti, za domače se je nekajkrat v obetavni poziciji znašel Theo Walcott, pri poletnih gostih pa nista bila dovolj natančna Andreas Weimann in Charles N'Zogbia.

Proti koncu prvega polčasa je nekaj priložnosti zapravil Olivier Giroud, ko je Arsenal močno pritisnil proti golu moštva iz Birminghama. Drugi polčas se je začel z zapravljeno dvojno priložnost domačih, Villa pa se je osredotočala na protinapade, iz katerih je bila vse bolj nevarna. V 68. minuti je stadion Emirates onemel, ko je enega od hitrih prehodov v napad zaključil Avstrijec Weimann s strelom z roba kazenskega prostora in izenačil na 1:1.

Po izenačenju so Topničarji močno pritisnili goste in si začeli ustvarjati obetavne situacije za novo vodstvo. V 81. je Giroud zatresel okvir vrat, štiri minute kasneje pa je po akciji Wilsherea in Nacha Monreala še enkrat zabil Cazorla in prinesel Arsenalu pomembno zmago v boju za Ligo prvakov.

Angleška liga, 27. kolo:

Fulham : Stoke City 1:0 (1:0)
Berbatov (45)

Arsenal : Aston Villa 2:1 (1:0)
Cazorla (6, 85); Weimann (68)

Norwich City : Everton 2:1 (0:1)
K. Kamara (85), Holt (94); Osman (39)

Queens Park Rangers : Manchester Utd 0:2 (0:1)
Rafael (23), Giggs (80)

Reading : Wigan Athletic 0:3 (0:2)
A. Koné (44, 45), Figueroa (48)
RK: Pogrebnjak (55/Reading)

West Bromwich Albion : Sunderland 2:1 (1:0)
Lukaku (35/11-m, 75); Sessègnon (79)

Manchester City : Chelsea 2:0 (0:0)
Y. Touré (63), Tévez (85)
Lampard (Chelsea) je v 52. minuti zapravil enajstmetrovko.

Newcastle United : Southampton 4:2 (2:1)
Sissoko (33), Cissé (42), Cabaye (67/11-m), Hooiveld (79/a.g.); Schneiderlin (3), Lambert (50)
Vučkića (Newcastle) zaradi poškodbe ni v ekipi.

Ponedeljek ob 21.00:
West Ham United - Tottenham Hotspur

Že odigrano:
Liverpool : Swansea City 5:0 (1:0)
Gerrard (34/11-m), Coutinho (46), Enrique (50), Suárez (56), Sturridge (71/11-m)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.