Šport
11 ogledov

Slovenci za uvod potolkli Ukrajince

Zoran Dragić Slovenija BiH pokal Adecco
1/18
Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je v petek odigrala svojo prvo pripravljalno tekmo pred domačim EP. V domžalskem Komunalnem centru je z visokim naskokom padla skromna Ukrajina (74:46).

Selektor Božidar Maljković na tribuni pustil Boštjana Nachbarja in Mirzo Begića, ki sta pred kratkim zamenjala klub, pa tudi Jako Lakoviča, ki čuti bolečine v hrbtu. Ob parketu je ostal tudi Jaka Brodnik. Tako je Slovenija srečanje začela v postavi Goran Dragić, Jaka Blažić, Domen Lorbek, Jure Balažič in Gašper Vidmar.

Sanjska druga četrtina

Bolje so začeli Ukrajinci in povedli za štiri (4:8). Toda v končnici prve četrtine so se naši prebudili, z dvema trojkama Eda Murića so na prvi odmor tako odšli z lepo prednostjo (19:10). Sredi prvega dela igre je moral zaradi udarca, ki ga je prejel pod košem in posledične krvavitve blizu oči, parket zapustiti prvi adut naše izbrane vrste G. Dragić. Nekaj minut in tri šive kasneje je bil "Gogi" spet v igri.

Tudi v drugi četrtini so naši nadaljevali z agresivno obrambo in polnjenjem koša varovancev Mika Fratella. Po seriji trojk in lepih protinapadov se je v 17. minuti prednost povzpela že na 27 točk (41:14), gostje pa so do polčasa zaostanek uspeli ublažiti (43:20). V prvih dvajsetih minutah sta za naše po deset točk dosegla Blažič in Murić, G. Dragić jih je dodal osem.

Vidmar dvignil prednost na 38 točk

V tretji četrtini so Slovenci zlahka držali prednost, v zadnjih minutah pa spet malce dvignili tempo in na zadnji odmor prinesli prednost 31 točk (63:32). V prvih trenutkih zadnjega dela igre ja zablestel Vidmar, ki je dosegel kar sedem zaporednih točk in vodstvo domačih dvignil na ogromnih 38 točk (70:32). V zadnjih minutah so Ukrajinci malce popravili vtis, a iz Domžal so vseeno odšli z visokim porazom (74:46).

Maljković je minutažo razdelil enakomerno med vse igralce, tako da so se vsi vpisali med strelce. Edo Murić je dosegel 13 točk, dve manj je zbral Zoran Dragić, po deset sta jih dosegla Blažič in Goran Dragić, z devetimi in najvišjim statističnim indeksom (17) pa se je izkazal tudi Vidmar. Pri Ukrajincih je bil najbolj učinkovit Aleksander Lipovi s 14 točkami.

"Zelo kolektivna košarka"

"Zadovoljen sem s predstavo fantov na prvi pripravljalni tekmi. Igrali so zelo kolektivno košarko, malo je bilo individualnih akcij, hkrati pa so bili čvrsti v obrambi, tako da so lahko izvedli tudi nekaj hitrih protinapadov. Nekaj je bilo sicer še napak, manjka nam uigranosti, saj smo šele na začetku priprav in videlo se je, da imajo igralci dokaj težke noge, kajti danes so imeli naporen trening," je po tekmi povedal slovenski selektor Maljković.

Pripravljalna tekma:

Slovenija : Ukrajina 74:46 (19:10, 24:10, 20:12, 11:14)
E. Murić 13, Z. Dragić 11, G. Dragić in Blažič 10; Lipovi 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.