Šport > Zimski športi
23 ogledov

Kuzmina dobila zasledovalno tekmo, Slovenki slabše

Anastazija Kuzmina EPA
Slovaška biatlonka Anastazija Kuzmina je z natančnim streljanjem dobila zasledovanje. Gregorinova 23., Malijeva 32.

Biatlonke so se na zadnji postaji letošnje sezone svetovnega pokala merile na zasledovanju, kjer je prednost branila Belorusinja Darja Domračeva. Slabo streljanje stoje pa je hitro Belurosinjo potisnilo na peto mesto, z natančnim streljanjem je slavila Slovakinja Anastazija Kuzmina pred Norvežanko Toro Berger in Rusinjo Olgo Vilukhino

Obračun med Finko Kaiso Mäkäräinen in Norvežanko Toro Berger za končno prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala je po enaindvajseti tekmi v sezoni še vedno neodločen, saj ima Mäkäräinenova na čelu le deset točk prednosti pred Bergerjevo. Odločila bo nedeljska zadnja tekma zime, ko se bodo tekmovalke ob 13. uri pomerile na tekmi na 12,5 km s skupinskim startom.

Slovenki sta bili tokrat nekoliko neprepričljivi. Teja Gregorin je s štirimi napakami sicer pridobila dvanajst mest in osvojila končno 23. mesto, Andreja Mali pa je z osmega zdrsnila na 32. mesto, kar je bila posledica petih dodatnih kazenskih krogov. 

Domračeva stoje zgrešila šestkrat

Domračeva je ob natančnem streljanju po prvem krogu še povišala prednost, medtem ko je Malijeva ob počasnem teku tudi enkrat zgrešila in izgubila osem mest. Bolj natančna je bila Teja Gregorin, ki se je s petimi zadetki prebila na dvajseto mesto. Hitra Belorusinja je tudi drugič v leže pokrila vseh pet tarč in suvereno zakorakala v tretji krog na prvem mestu. Slovenki sta na drugi strelski postanek prišli skupaj in ga s po petimi zadetki tudi skupaj zapustili na 13. in 14. mestu. 

Prvo streljanje stoje je nekoliko ponagajalo Domračevi. Zmagovalka sprinta je zgrešila kar trikrat in omogočila tekmicam, da se ji nekoliko približajo. Andreja Mali je zgrešila enkrat, Teja Gregorin pa dvakrat in tako izgubila nekaj mest. 

Tudi drugih pet trelov stoje je predstavjalo veiko težav Domračevi. Ponovno je zgrešila trikrat in zmago tako prepustila natančni Anastaziji Kuzmini, ki se je s petimi zadetki podala v zadnji krog na prvem mestu. Tudi Slovenki sta slabo opravili z zadnjim postankom. Malijeva je zgrešila kar trikrat, Gergorinova pa še dvakrat in s tem zapravili visoki uvrstitvi. 

"Po streljanjih leže sem že lepo napredovala, stoje pa se mi je tekma začela podirati. Nikakor nisem našla pravega strelskega položaja, poleg tega sem se cela tresla in tako tudi tarče niso hotele padati. Tudi če sem streljala počasneje, kar sem poskusila na zadnjem streljanju, ni bilo nič bolje. Morda bi morala kar hitro ustreliti vse naboje, saj tako vsaj ne bi izgubljala dragocenega časa na strelišču. Tekaški del je bil spet boljši, kot prejšnji, vendar se samo s tem ni dalo nadoknaditi štirih zgrešenih strelov. Očitno moja forma ob koncu sezone niha bolj kot sicer, saj mi je šlo v Kontiolahtiju zelo dobro, sedaj pa spet ne najdem pravega ravnovesja," je po tekmi ugotavljala Gregorinova.

Biatlon, zasledovanje (Ž), izidi:

1. Anastazija Kuzmina (Slk) 30:29,1/2
 2. Tora Berger (Nor) + 41,8/4
 3. Olga Viluhina (Rus) 54,0/2
 4. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 58,4/2
 5. Darja Domračeva (Blr) 58,7/6
 6. Susan Dunklee (ZDA) 1:03,4/2
 7. Marie Dorin Habert (Fra) 1:06,9/2
 8. Vita Semerenko (Ukr) 1:16,5/1
 9. Ann Kristin Aafedt Flatland (Nor) 1:16,6/3
10. Fanny Welle-Strand Horn (Nor) 1:18,0/3
...
23. Teja Gregorin (Slo) 2:46,2/4
32. Andreja Mali (Slo) 3:30,6/5

Skupni seštevek: 1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 842 točk 2. Tora Berger (Nor) 832 3. Darja Domračeva (Blr) 750 4. Gabriela Soukalova (Češ) 589 5. Olga Viluhina (Rus) 580 6. Tiril Eckhoff (Nor) 548 7. Anastazija Kuzmina (Slk) 546 8. Valj Semerenko (Ukr) 531 9. Veronika Vitkova (Češ) 522 10. Andrea Henkel (Nem) 517 ... 16. Teja Gregorin (Slo) 383 45. Andreja Mali (Slo) 132
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.