Šport > Zimski športi
26 ogledov

Hoefl-Riesch izjemna, odlična predstava tudi Mazejeve

Maze Beaver Creek veleslalom svetovni pokal alpsko smučanje EPA
Zmagovalka drugega smuka svetovnega pokala alpskih smučark v kanadskem Lake Louisu je Nemka Maria Höfl-Riesch. V prvi petnajsterici sta kar dve Slovenki. Tina Maze je bila šesta, Ilka Štuhec 15., prve točke v novi sezoni je s 25. mestom osvojila še Maruša Ferk.

Smuk v Lake Louisu je pripadel Nemki Marii Hoefel-Riesch, ki je z lepo prednostjo slavila pred presenečenjem večera, Švicarko Marianne Kaufmann-Abderhalden in Italijanko Eleno Fanchini. Tina Maze je tenutno v cilju na sedmem mestu, a je kasneje pridobila mesto na račun diskvalificirane smučarke Liechtensteina, Tine Weirather.  

Odlično je s progo opravila tudi Ilka Štuhec, ki se je osvojila 15. mesto, presentila pa je tudi Maruša Ferk z 25. mestom. Edina Slovenka, ki je ostala brez točk za svetovni pokal je bila Vanja Brodnik, ki je v cilju zaostala pet sekund in bila uvrščena na sam rep lestvice. 

Tekma je potekala v izjemno težkih pogojih in je bila zaradi hudega mrazu prestavjena za eno uro. Najnižja izmerjena temperatura je bila celo -36 stopinj Celzija. Po poškodbi se je po dolgem času na bele smučine vrnila Američanka Lindsay Vonn, ki pa pričakovano ni bila kos najboljšim in je osvojila skromno 40. mesto.

Svetovni pokal, Lake Louise, smuk (Ž):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.