Šport
50 ogledov

V znamenju nogometa in Maidnov

Euro 2016, Pariz Simon Maljevac
"Prosim, odprite svojo torbo," je stavek, ki ga bomo obiskovalci Eura 2016 v francoskih mestih v prihodnjih dneh s strani varnostnikov verjetno slišali še kar nekajkrat.
Napovedi o poostrenih varnostnih kontrolah se uresničujejo in tako lahko na pariških ulicah, predvsem pa ob pomembnejših turističnih točkah, na dan, ko bo odigrana uvodna tekma letošnjega evropskega nogometnega prvenstva med Francijo in Romunijo, res vidimo povečano število vojakov in policistov. Številni navijači, ki iz ure v uro pridno polnijo nastanitvene kapacitete, pa se vendarle ne počutijo ujeti v "zlato kletko", saj življenje v večini poteka po ustaljenih tirnicah.
 
Ob današnjem letu iz italijanskega Trevisa proti Parizu so večino sedežev na letalu enega izmed nizkocenovnih ponudnikov pričakovano zasedli hrvaški navijači, ki so si krajšali pot z raznimi šaljivimi domislicami, a je bilo vzdušje kljub vsemu presenetljivo spokojno.
 
Kar malce presenetljivo so v pariškem okrožju La Defense včeraj popoldne prevladovali oboževalci težkometalne skupine Iron Maiden, ki je imela ravno na večer otvoritve nogometnega spektakla, koncert na pariškem hipodromu. V drugih delih francoske prestolnice so bili v veliki večini vendarle nogometni navdušenci v dresih trikolorov, opaziti pa je bilo moč tudi slovenske krvnike Ukrajince, ki so si privoščili nekaj turističnih užitkov pred nedeljskim uvodnim dvobojem z Nemci v Lilleu.
 
Ker so poročila o zasoljenih cenah v v gostinskih lokalih (na žalost) resnična, se bomo morali tisti s tanjšo denarnico znajti po svoje in si lakoto in žejo potešiti z obroki v restavracijah s hitro hrano, kjer so zneski precej nižji, a še vedno precej visoki za povprečne slovenske plače.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.