Šport > Zimski športi
21 ogledov

V zraku s Tepešem: tako se poleti 223,5 m

Tepeš kamera svetovni rekord Planica svetovni pokal smučarski poleti Youtube
Zmagovalec nedeljske tekme v Planici in bodoči snemalec tekem svetovnega pokala, Jurij Tepeš, je po izjemno uspešnem videoposnetku svojega poleta iz Vikersunda, ki je na YouTubu zbral prek milijon ogledov, v dolini pod Poncami "ponovil vajo". S kamero na čeladi je postavil tudi nov svetovni rekord, saj tako daleč s pripomočkom na glavi ni poletel še nihče.

Na koncu magični vikend v Planici se za Jurija Tepeša ni začel najbolje - po grozovitem padcu, ki bi se lahko končal tudi s hujšo poškodbo, se je Ljubljančan vrnil v stilu in na petkovi tekmi s poletom dolgim 223,5 metra napredoval vse do šestega mesta.

Tepeš je spet nosil posebno "multimedijsko čelado", s katero je posnel že svoje polete iz Vikersunda in Harrachova, tokrat pa je šel še korak dlje in postavil nov svetovni rekord, ko gre za polete s kamero.

Njegov posneti polet v Vikersundu je namreč meril 208,5 metra, tako da je svetovni rekord, če se malce pošalimo, v neki posebni kategoriji spet v rokah Planice prav po zaslugi Tepeša, čigar novi video bo prav gotovo spet podiral vse internetne rekorde.

Tepeš je organizatorjem "posodil" tudi posnetek svojega dih jemajočega padca, ki se je zgodil le nekaj ur pred zgornjim poletom:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.