Magazin > VIP
183 ogledov

Vadnjala zaradi gostovanja na POP TV odpustili

simon vadnjal POP-TV-2
Direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj je s soustvarjalcem oddaje Prava ideja Simonom Vadnjalom prekinila sodelovanje, in sicer zaradi gostovanja na POP TV, kjer kot glasbenik nastopa v šovu Znan obraz ima svoj glas.

"Zdaj si, jutri te ni. To v bistvu kaže na odnos do nas prekernih delavcev. Ko se kaj takšnega zgodi, se šele zaveš, kako ranljiv si. Tudi če je vsem jasno, da si pomemben del uspeha neke oddaje, to ne pomeni nič. Popolnoma si nadomestljiv. Hvala in adijo ... Na koncu, si odvisen od – po mojem mnenju neargumentirane – odločitve ene same osebe. To je zame šikaniranje," je za Žurnal24 povedal novinar in član glasbene skupine CoverLover Simon Vadnjal, ki je bil zaradi gostovanja v šovu Znan obraz ima svoj glas na POP TV ob delo na nacionalki.

Odpovedi ne razume

Direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj je sodelovanje s soustvarjalcem priljubljene oddaje Prava ideja prekinila z argumentom, da zaradi sodelovanja pri zabavni oddaji na komercialni televiziji ne bo mogel izpopolnjevati obvez. "Ta argument je za lase privlečen. V bistvu hoče povedati, da zaradi sodelovanja pri 12 oddajah ne bom izpolnjeval zavez, ki sem se jih zavezal izpolniti enkrat v prihodnosti. Niti v največjih nočnih morah si ne bi mislil, da se bo to zgodilo. "Blagoslov" in moralno podporo sem dobil od celotnega ožjega tima. Še pred podpisom pogodbe za gostovanje v oddaji sem se hotel dobiti na sestanku z direktorico, a se v tistem tednu zaradi bolezni nisva mogla ujeti. Ker so mi po ovinkih namignili, da ona nastopu nasprotuje, sem se hotel z njo pogovoriti. Pričakoval sem, da bo rekla, da tega ne odobrava, a mi bo pogledala skozi prste," pravi Vadnjal, ki se je v šov Znan obraz ima svoj glas prijavil, ker je oddaja dobra odskočna deska za glasbenike.

Vadnjal je na nacionalki delal več kot 10 let. Kariero na RTVS je začel pri oddaji TLP, sodeloval je tudi pri Hribarju, oddaji NPU, Turbelenci, od samega začetka pa z Edito Cetinski Malnar soustvarja oddajo Prava ideja. "Jaz imam čisto vest in argumente, pa tudi v srcu čutim, da nisem naredil popolnoma nič narobe. Zdelo se mi je nemogoče, da bi mi nekdo želel preprečiti rast na nekem drugem področju, na katerem se trudim že 15 let," je razočaran glasbenik, ki je prepričan, da bi obveznosti na RTV brez težav izpolnjeval tudi v času trajanja šova. "Z Edito sva bila dober duo. Morda je šlo tudi to komu v nos ... Eno najbolj prepoznavnih in gledanih oddaj sva ustvarjala sama, čeprav sva ves čas prosila za dodatno pomoč. Na terene sem hodil tudi s pljučnico in vročino. Samoiniciativno, ker mi za oddajo ni bilo vseeno, saj sem jo delal s srcem. Potem pa za nagrado dobiš odpoved in ostaneš brez besed."

Posvetil se bo glasbi

Glasbenik pravi, da se ne bo utapljal v žalosti, ampak se posvetil glasbi. Na POP TV ga čaka še 11 oddaj in tudi s skupino CoverLover ima vedno več dela. Poleg nastopov se mrzlično pripravljajo tudi na izdajo novega singla.

Na odgovore RTVS še čakamo.

Komentarjev 12
  • Simona Lozinšek 00:11 14.april 2015.

    Res grdo rečeno, a meni se zdi, da je" psico" z njo užalil, ne bom se opravičevala,

  • Janez_53 09:30 07.marec 2015.

    Se ti ne zdi, da si s kulturnim nivojem zelooo nizko???

  • Janez_53 09:29 07.marec 2015.

    Marsikje - pa ne samo pri nas - te odpustijo, če pričneš "šmirat" s konkurenco. In 12 tednov delati pri konkurenci, brez da ti tvoj nadrejeni da soglasje, najbrž tudi ni zanemarljivo, kajne?