Šport
53 ogledov

Kline žrtev nesrečnih okoliščin

val d'isere smuk boštjan kline EPA
Kjetil Jansrud je zmagovalec superveleslaloma v Val Gardeni. Drugo mesto je osvojil Alekander Aamodt Kilde (+0,06), tretje pa Erik Guay (+0,13). Boštjan Kline je bil 15. (+0,83).

Norvežan Kjetil Jansrud je dvema zmagama v Val d'Iseru dodal še prvo mesto na superveleslalomu v Val Gardeni in potrdil status najboljšega smučarja letošnje sezone v hitrih disciplinah.

Tokrat sta se mu najbolj približala rojak Aleksander Aamodt Kilde s šestimi in Kanadčan Erik Guay s trinajstimi stotinkami zaostanka. Aksel Lund Svindal je odstopil.

Slovenski adut Boštjan Kline se je po petem mestu v Val d'Iseru nadejal nove vrhunske uvrstitve, vendar mu je ples kroglic namenil neugodno številko dve, s katero se ni uspel vmešati v boj za stopničke. Mariborčan je drugi superveleslalom sezone končal na 15. mestu (+0,83). 

Tekmo so zaznamovale zelo majhne razlike. Kar 19 tekmovalcev se je zvrstilo znotraj ene sekunde. Poleg Klineta se je novih točk svetovnega pokala razveselil še Martin Čater, ki je končal na 21. mestu (+1,11). Klemen Kosi je bil 37. (+1,73), Miha Hrobat pa ni prišel do cilja.

Klinetova prednost ni podala realne slike 

Tekmo v Val Gardeni je odprl Američan Andrew Weibrecht, takoj za njim pa se je na progo podal Boštjan Kline. Mariborčan si je do prvega vmesnega časa nabral 73 stotink naskoka, pri drugem je vodil za okroglo sekundo. V nadaljevanju je še pospešil (-1,26) in prevzel vodstvo z 1,56 sekunde prednosti!

Klineta je s prvega mesta izrinil Dustin Cook (-0,28), prehitel pa ga je tudi Dominik Paris. S tem so se uresničili strahovi, da se bo Kline z nehvaležno startno številko dve zelo težko vmešal v boj za vrh.

Slovenske sanje o prvih stopničkah v sezoni je razblinil Erik Guay, ki je prevzel vodstvo in Klineta potisnil na četrto mesto.

Z nastopom najboljših tekmovalcev se je začel odvijati boj za zmago. Vodstvo je prevzel Aleksander Aamodt Kilde, ki ga je nato prehitel Kjetil Jansrud. Še en Norvežan, Aksel Lund Svingal, je odstopil. Razlike v elitni dvajseterici so bile zelo majhne. Klineta, na primer, je od četrtega mesta ločilo le 35 stotink.

Klemen Kosi je nastopil s številko 31, vendar ni imel možnosti za vidnejšo uvrstitev (+1,73). Bistveno hitrejši od Kosija je bil Martin Čater (+1,11). Miha Hrobat je odstopil.

Svetovni pokal, superveleslalom (M), izidi:

Kjetil Jansrud je zmagovalec superveleslaloma v Val Gardeni. Drugo mesto je osvojil Alekander Aamodt Kilde (+0,06), tretje pa Erik Guay (+0,13). Boštjan Kline je bil 15. (+0,83).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.