Šport > Nogomet
3 ogledov

Valdés navdušen nad Premier ligo

victor valdes EPA
Victor Valdés, dolgoletni vratar Barcelone, namerava leta 2014 po več kot desetletju zapustiti katalonskega nogometnega velikana. Španec si želi novih izzivov, najbolj pa ga mika angleška Premier liga.

Vratar Barcelone Victor Valdés je še enkrat potrdil, da namerava prihodnje leto zapustiti vodilno ekipo španske nogometne lige, čeprav je predsednik kluba Sandro Rosell nedavno izrazil upanje, da bi Tito Vilanova uspel prepričati Španca, naj vendarle še enkrat premisli.

Valdés je velik oboževalec angleške Premier lige, kjer bi v prihodnosti z veseljem zaigral. ''Rad imam Premier ligo, seveda. Veliko streljajo na gol. Všeč mi je spoštovanje, ki ga nogometašem izkazujejo gledalci. Gre za drugačen odnos do nogometa. V Angliji ti ploskajo za vsako potezo, tega mi nismo vajeni,'' je povedal Valdés, ki za Barcelono igra vse od leta 2002.

Naklonjenost do angleške kulture izvira iz njegove mladosti, ko je živel v Tenerifeju, kjer prebiva veliko število Britancev. ''Živel sem v Tenerifeju, kjer je bilo veliko Britancev. Videl sem, kako sredi dneva hodijo v bare, oblečeni v nogometne majice. Vsaka ekipa je imela svoj bar, eden za Chelsea in nek drug za Manchester United. Videl sem, kako navijači proslavljajo na ulici in plešejo na soncu s pivom v rokah. Tega nisem videl še nikoli,'' je dejal Španec.

Valdés si najbolj želi selitve na otok, a 31-letnik bi se z veseljem spoprijeli tudi s kašnim drugim izzivom. ''Želim si preiskusiti nove kulture, nov nogomet, nove izzive. Tukaj sem preživel lepe trenutke in všeč mi je v Barceloni. Vedno se bom vračal, vendar imam čudovito službo, ki mi omogoča, da potujem. In jaz želim potovati,'' je zaključil Valdés.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.