Šport > Nogomet
25 ogledov

Valdés zbral ekipo na poslovilnem kosilu

Valdes poker kartanje Barcelona vratar pivo klobuk Reševalni pas/Twitter
Vratar Barcelone in dolgoletni član katalonskega velikana, Víctor Valdés, se bo očitno od Blaugrane poslovil že po koncu letošnje sezone. Čuvaj mreže, ki je sredi leta razkril, da ne želi podaljšati svoje pogodbe, se je po poročanju barcelonskega dnevnika Mundo Deportivo v četrtek na skupnem kosilu že poslovil od soigralcev in ostalih članov ekipe.

Víctor Valdés je soigralce in ostale člane ekipe povabil v restavracijo Can Ferran, a to ni bilo navadno druženje, ki je sicer običajno v moštvu Barcelone. Dolgoletni vratar se je namreč na skupnem kosilu želel posloviti od vseh - igralcev, trenerjev in ostalih članov kluba, ki mu je služil vse od svojega otroštva.

"Za trdim tipom z močnim karakterjem, ki je prevladoval v večini njegovih javnih nastopov, se znotraj in izven igrišča skriva tudi čutna in inteligentna oseba," se je o Valdésovem slovesu razpisal katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo.

Vratar, ki je v mladih letih zaradi tega, ker sploh ni želel biti vratar, enkrat že zapustil Barcelono, se tokrat očitno poslavlja za vedno. Povabil je tudi člane varnostne službe, kuharje in Juana Carlosa Unzuéja, nekdanjega trenerja vratarjev, s katerim sta se močno povezala med leti 2003 in 2010. 

Govorile so le podobe

Manjkali so le trener Tito Vilanova, ki se bo v petek vrnil z nove etape zdravljenja v New Yorku, branilec Gerard Piqué, ki je z dovoljenjem kluba odpotoval v Los Angeles s svojo izbranko Shakiro in novorojencem Milanom, kot tudi Brazilec Daniel Alves, ki je odpotoval v Gavo na sponzorski obisk.

"Besede niso bile potrebne," je za Mundo Deportivo razkril eden izmed povabljenih, saj Valdés ni imel nikakršnega govora, je pa pripravil poseben video, v katerem je zbral najlepše trenutke svojih enajstih let v prvi ekipi, kjer je osvojil kar 20 lovorik - šest prvenstev, dva kraljeva pokala, pet superpokalov, tri Lige prvakov, dva evropska superpokala in klubska svetovna prvenstva, poleg tega pa še pet nagrad Zamora za najboljšega vratarja leta v Španiji.

Četrtkovo kosilo je po prepričanju katalonskih medijev zadnji dokaz, da bo Valdés zares zapustil Barcelono, s katero ne želi podaljšati pogodbe, ki se mu sicer izteče ob koncu naslednje sezone. Vse kaže na to, da bo že poleti okrepil novega francoskega prvoligaša Monaco, dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.